Milyen nVidia videokártyát kéne vennem a lehető legkisebb összegből?
nagyon maximum 80 000 ft-ig, de lehet kevesebb is.
Jelenlegi konfigom:
i3 9100
gt 1030
8gb ram
Csakis 4 játékról van szó, és a jöbőben sem lesznek nagyobb igényeim, tehát ezekhez a játékokhoz kéne egy új kártya.
GTA 4
GTA 5
Read dead redeption 2
forza horizon 4
Válaszokat előre is köszönöm.
(AMD off, használt off)

Logikuson olyat, ami belefér ebbe az összege.
(bár az nVidia kártyák mindig drágábbak voltak, mint az ATi-k)
De íme a lehető legkisebb összeg:
Ezekhez a játékokhoz a jelenlegi is túl jó.

Ebben az árkategóriában évekkel ezelőtt a GTX 1060 6GB-os variánsát ajánlottam volna, és már akkor sem biztos, hogy jól tettem volna. Jelen pillanatban ennyiért nem tudsz olyat venni ami stabilan futtatná ezeket a játékokat, mert:
1. A 10-es széria kifutó modell, ami hátramaradt irreálisan drága újonnan, használt meg ugye nem jöhet szóba.
2. Covid hozománya, újboli bányászláz megint csak felfelé lövi az árakat.
3. GTA 4 híresen optimalizálatlan kell neki a vas, GTA 5 még oké, akár egy alsó-középkategóriás laptopon is fut, RDR 2 megintcsak hardverigényes játék, Forza Horizon 4 nem tudom.

"Ezekhez a játékokhoz a jelenlegi is túl jó."
Ezt hogy érted? A GTA V-ön kívül semelyik játék nem megy a 1030-cal.

Ha használt is off, akkor inkább semmilyet.
A proci mellé egy 1070 vagy 1660 super lenne jó, de egyrészt az árak felmentek, másrészt pedig a készlet is elfogyott, tehát már csak használtan lehet hozzájutni. Nvidiánál nem lesz mostanában ilyen olcsó új kártya (sem amd-nél). Talán a 3050, ha egyszer megjelenik, de még bejelentés sem volt róla.
Világszinten hiány van videokártyákból. Pocsék most vásárolni újonnan bármit. Persze lehet, mert a túlárazottak beragadnak, de az nagyon irreális áron vannak.
Én ajánlatom: 40 ezer forintig bármi használtat, ami jobb egy 1650-nél. pl 1060. Kettőt is tudsz venni a keretedből, ha esetleg elromlana, de erre azért kicsi az esély. Most más opció nincsen sajnos. Aztán ha becsúszik 80 alá a leendő 3050, akkor az lehet egy ideális vétel számodra, és akkor megválhatsz az ideiglenes kártyádtól.

1. Válaszoló
Rdr2-höz borzasztó ez a kártya

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!