Proci ventilator plusz tapegysegem bajom van? Kezd meghalni a tápom?
A 85°C nagyon nem egészséges hosszú távon, főleg egy szorzózárolt, kevesebb órajelen járó procinál, és levegőt is kap, mivel nincs oldallap, tehát semmiképp sem normális.
Persze (gondolom) a 85°C nem aktív, csak stressz teszt alatt ennyi a hőfok, mondjuk játék alatt ha megy 70°C alatt, az abszolút türhető.
Húgom gépében van 2500k amit 4.8GHz-ra húztam, és stressz teszt alatt nem igen megy 70°C fölé, bár a hűtő sem annyira belépő kategória: Scythe Mugen 3 Rev B.
de ember! nem a tápod romlott el akkor, hanem csak a ventilátor zörög, nem? még forog is rendesen, hiszen mondod, hogy változik terheléstől függően. ha sok áramot vesz fel a gép, akkor a tápban is sok hő termelődik, és a táp alaplapja automatikusan szabályozza a ventilátort.
ha garanciális (5 év körül szokottt lenni, van amire 10, akkor megoldják), de otthon is csak annyi a lényege, hogy szétszeded (nem nyúlsz semmihez, csak kifújod sűrített levegővel a retket), a ventilátort - ha csatlakozó - kihúzod. szétszereled youtube videó alapján. kitisztítod. újraolajozod a tengelyt (vagy B, vaszel bele egy csendeset).
ha nem kihúzható akkor nehézkes, mert hozzá vagy kötve, de ugyanúgy megoldható a ventilátor tengelyéhez való hozzáférés.
NAGYON FONTOS!!
Miután kihúztad a gépet a konnektorból, még indíts rá párszor. így a feszültség jelentős része távozik, szóval nem nagyon lesz benne, ami meg tudna b.szarintani.
milyen táp amúgy? lehet nem is érdemes foglalkozni vele.
a procinál nekem is 3 szorító maradt. de tart. összehasonlítani nem igazán tudom, mert hiába ugyanaz . afoglalat, meg erősebb az enyém, de fejlettebb, kevesebb hőt termel. nem tűnik egészségesnek a 85 fok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!