Miért melegedik a kártya?
Azért rakom ki mégegyszer ezt a kérdést mert tovább tesztelgettem a kártyát.
Msi armor rx 570 4gb oc edition
Az lenne a problémám hogy nagyon melegedik a gpu,amint elindítok egy játékot Pl.:Gta 5 rögtön fel ugrik 80-90 fok ra.
De nagyon gyorsan felmegy 90 felé.
Ahogy elindítok egy játékot rögtön elindul a venti 50% tól és olyan 2 másod percenkén egyre gyorsabban kezd menni még elnem éri a 100% os venit sebességet.
Ujra pasztáztam meg minden de így is ezt csinálja.
Maga a gpu hozzá ér a hűtés-hez mert a hűtőn látszik a paszta.
Gépház az nem lehet gond mert gépház nélkül is ezt produkálja,meg próbáltam hűvösebb hejre vinni de akkor is ezt csinálja.
A táp az szintén nem lehet probléma több tápal is kipróbáltam és ugyan ez.
Az nekem az érdekes hogy rá engedtem a haven benchmarkot és 90 fok nál is a hőcső nem forro hanem langyos.
Viszont azt tapasztaltam egyszer hogy amikor már kikapcsoltam a gépet és áramtalanítottam a gépet forró volt a hőcső.
Ha 0% on megy a gpu akkor ilyen 29-35 fokos szokott lenni.
Kipróbáltam azt hogy hajszárítóval fujtam kicsit a gpu és a hűtő érintkezésést és a hőcső forró lett.
Szoval a hőcső nem lehet probléma.
Én próbáltam már azt is hogy afterburner ben le és fel vettem a power limitet de semmi.
Maga a kártya az jól működik mert azt az eredményt hozza amit kell neki,szépen viszi a játékokat.
Használtan vettem a kártyát szoval nem tudom az elő életét.
Ezt lehet valahogy orvosolni házilag vagy kuka?
Mert szervízbe nem szeretném vinni mert akkor tuti annyiért csinálják amennyiért már veszek másikat(tapasztalat a helyi szervízektöl)
Volt olyan is hogy ugy adták vissza a kártyát(nem ezt)hogy már else indult vele a gép.
Gari nincs a gpu ra:(
Annyi hogy az eggyik venti hol elkezd zörögni hol nem de tartja az rpm et.
Egy i5 9400f mellet megy.
Most pl. Fél moduláris 520w coolermaster tápal megy.

okés. akkor így teljes a leírás. így biztos vagyok benne, hogy a hőcsövekkel van gond.
annak azonnal át kell vennie a hőt.
tessék egy szemléltető videó egy gázos csőről, és egy sima réz csőről:
szóval persze a réz az egy jó hővezető, így hamar átmelegszik az is, de ezzel a gázos megoldással azonnal!
Tehát a működése az úgy néz ki, hogy az anyag vezeti a hőt, amit bele raknak. Folyadént megy a cső szélén, és a meleg részeknél elpárolog, míg a hideg részen, a lamelláknál kicsapódik, és újra folyadék lesz, és megkezdi az útját a forró rész felé.
Vagy itt: 4:28-nál rakja bele a működő hőcsövet:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!