Pc építésben kérnék segítséget. Vétettem e nagy hibát a gép építése során meglehet oldani olcsóbban?
Az helyzet, hogy most elromlott a régi laptopom és távoktatás miatt szeretnék venni 1 pct amin lehet játszani is 1 kicsit
Eddig ezt raktam össze
Proci
Alaplap
Video kartya
Otthon mar van 1 regi gtx 1050 ti videokartya de kessobb lecserelnem 1 modernebre pl rtx 3060
Ram
Ebbol 2db
Táp
Tárhely
Számítógépház
Ez eddig 166ezer forint ami épphogy belefer a 170ezres keretbe amit jelenleg fordítanék rá ti módísitanátók rajta vmit meg lehet oldani,hogy olcsóbb legyen?
Szerintem intel ág az most sokkal jobb
I5-10400f-55k
B460-25k
A 17e ft-s alaplap nem biztos , hogy a legjobb választás.
Tápnak BQ!-et vagy FSP-t
Na nezzuk ...
A procihoz a gyari huto nem biztos, hogy eleg lesz, lehet en cserelnem. Ha most ez a keret, oke, de a kozeljovoben en cserelnem.
Az alaplap sem a legjobb valasztas (szerintem) egy X-es procihoz legalabb egy B-s de ink X-es lap dukal es egy BIOS frissites is majd esedekes lehet a proci miatt
A memoria elmegy, de arra figyelj, hogy van amelyik 3xxx szerias ryzen proci kenyes a ramokra (de lehet ezt azota mar orvosoltak). En egy min. 16gb (de lehet ink 32gb 3200mhz vagy 3200+ mhz ) 3000mhz kitet vennek
A tapot en mindenkepp cserelnem egy megbizhatobbra pl seasonic, cooler master, evga, fsp, es tarsai ... viszont, ha a jovoben valtani szeretnel egy 2060-ra akkor a teljesitmeny sem lesz eleg, minimum a 650 watt es a csatlakozokra is ugyelj!
A tarhely az kb rendben van
A haznal arra ugyelj, hogy az alaplap kenyelmesen elferjen, esetleg majd egy masik proci huto is beleferjen es ami nagyon FONTOS a videokartya beleferjen majd ugyanis a 3060 boszmenagyallatt kartya ... es a haz szellozese sem utolso szempont.
Nekem ezek jutottak most eszembe, nem rossz ez az osszeallitas sem, de ha mar koltesz ra, akkor egyszer kicsit tobbet, mint havonta/evente meg rakolteni, mert ez, az amaz lehetne jobb is ...
Ajanlani azert nem ajanlottam semmi konkretat, mert mindenki mast preferal (kinek a pap, kinek a papne, nekem a lanyuk ... )
Remelem volt haszna a kis litaniamnak ...
I3 10100f 4mag/8szál 30k
R5 1600AF 6mag/12szál 45k
I5 10400f 6mag/12szál 50k
B460/B450 lap
G.SKILL 2x8gb +3000MHz RAM 20k
Kingston a2000 500gb SSD 20k
Be quiet 9 400w 15k Táp min.
ZalmanT7/Silentiumpc signum sg1
ne vegyél ilyen alaplapot
ne vegyél 60ezerért 6\6os procit
ne vegyél 2666os ramot ryzen mellé
ne vegyél SU650-et, vegyél BX500-at
Ha csak erről az oldalról választhatunk:
Van egy egész elfogadható alap (munkához) 126900-ért :
Megrendelheted Pl. ezt, ést módosítod tovább a maradék pénzen (mert 170 a keret). Mehet bele jobb hűtő, +8Gb memória, 1 terás winyó +dvd író is, Online számítás szerint eddig 163380 forint. Ha dvd-t már nem használsz, vagy van otthon, az is elhagyható (-5000 Ft).
Ezen is lehet játszani ( az 1050-el), sokminden el fog menni, ha nem full 4k-s kép kell, meg 144fps.
Nincs más bolt a közeledben? Elég vastag ceruzát használnak némely alkatrésznél, az átlaghoz viszonyítva.
7#
Nem veszünk 9.GEN processzort!
Csak te nem veszel. Én meg "eztmondom" :)! Nekem 8. GEN van itthon, az is szépen muzsikál. sőt, van itthon még i5 3450-em is, azzal is megy a lövöldözés 1920-as felbontásban, átlag 60 FPS-el (4 gigás k2200).
A kérdező behatárolta az oldalt és a keretet is. Nézd meg az ottani árakat és lehetőségeket, mielőbb lekiabálsz valakit. 170 a keret, és abból a boltból akar vásárolni. Az alaplap engem is aggaszt, de még mindig jobb azoknál, mint amiket hasonló árért láttam.
A 10. GEN alapprocijai a régebbi programoknál, játékoknál ugyanazt tudja, mint a 9.-es GEN hasonló kaliberüi. Nem gyorsabb, csak az utasításkészlet nagyobb, amit még csak most kezdenek az új játékok kihasználni )a CS.GO pl semmivel sem lesz jobb/gyorsabb/nagyobb fps-es, mint a régebbin).
Kösszönöm az eddigi válaszokat javaslatok alapján kicsit modosittam a pc t es sikerult kicsit kitolnom a keretet(190e a max keret mostmar)
es ez jott ki
így már jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!