Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mennek tönkre a pendrive...

Miért mennek tönkre a pendrive-ok?

Figyelt kérdés

Kettő 8 Gb-os pendrive-ommal is így jártam. Telepítő pedrive-nak használtam és utánna a 8 Gb-ból marad 16 mega. A másikat fel sem ismeri a gép? Mitől lehet ez?

A telepítés sikerül csak a pendrive besz@rik. Valami ötlet?

#pendrive #tönkremenés #Telepítő pendrive
2021. jan. 17. 12:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Le kell formázni utána.
2021. jan. 17. 12:16
 2/11 anonim ***** válasza:
2021. jan. 17. 12:25
 3/11 anonim ***** válasza:
Lehet tényleg csak valamilyen szoftveres gond van. De valószínűbb hogy szimplán csak szar. Ezek az olcsó pendrive-ok mind ilyenek. Hulladék kategória. A megbízhatóbbnak meg már nincs értelme, mert a külső SSD lenyomja. Szóval ha csak telepítő, akkor persze majdnem mindegy. Nem fontos adat. Ne fájjon miatta a fejed. Fogyóeszköz.
2021. jan. 17. 16:27
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Inkább írd ki egy DVD-re a telepítőt. Mire az tönkremegy, már rég nem lesz rá szükséged.
2021. jan. 17. 16:28
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Gondolom azt csináltad, hogy a win10et flash meghajtóra rajtad egyből. Nem szabad, elbassza és visszavágja a méretét amina formázás nem segített nálam. 500 gb-os winyobol csinált 4 gb-ot. Helyreállítást mindjárt írom.
2021. jan. 17. 21:37
 6/11 anonim ***** válasza:
50%

Ha win10 et csinálsz, asztalra rakasd az isot, majd rufussal írd ki a pendrivera. Itt a helyreállítás amiről írtam, remélem segít.

1.) Parancssorba írd be a "DISKPART" parancsot (: Start menü --> cmd); utána ezt kell, hogy lásd: DISKPART>

2.) Írd be, hogy "LIST DISK" hogy kiderítsd az USB eszközöd kötetszámát.

3.) Írd be, hogy "SELECT DISK 2" (ha az USB eszközöd a 2-es; értelemszerűen helyettesítsd a megfelelő számmal, amelyik nálad az aktuális USB meghajtó); A Diskpart megerősíti, hogy mostantól ez a kiválasztott meghajtó: "Disk 2 is the selected disk."

4.) Írd be, hogy "SELECT PARTITION 1" (ez a parancs kiválasztja, hogy az első legyen az egyedüli partíció, a kisebb pedig törlődni fog, hogy visszakapd az eredeti méretet, tehát a teljes partíció méretet). A Diskpart megerősíti, hogy az első partíció a kiválasztott: "Partition 1 is now the selected partition."

5.) Írd be, hogy "DELETE PARTITION". Ez törli a régi partíciót. Vigyázat! Itt akkor sincsenek figyelmeztető ablakok, ha volt létező adatod rajta - győződj meg róla, hogy előzőleg lementettél minden adatot!

6.) Írd be, hogy "CLEAN". Felugrik a formázóablak egyelőre ismeretlen kötetmérettel. Nyomj egy formázást.

7.) Visszatérve az előző ablakhoz: Írd be, hogy "CREATE PARTITION PRIMARY" hogy létrehozz egy új, teljes méretű partíciót. A Diskpart megerősíti, hogy a partíció létrehozása sikeres volt: "Diskpart succeeded in creating the specified partition." Most beírhatod újra, hogy "LIST PARTITION" és íme a pendrive eredeti mérete.

8.) Írd be, hogy "EXIT" hogy kilépj a programból. Most már formázhatod a pendrive-odat a szokásos módon Sajátgépben, hogy újra használatba vehesd a régi-új eszközöd

9 START-> PARTICIÓK LÉTREHOZÁSA, OTT LESZ A MEGHAJTÓ, JOBB KLIKK, FORMÁZÁS->NTFS- 4096 KB, OKÉ, -> JOBB KLIKK A MEGHAJTÓRA, ->MEGHAJTÓBETŰJEL ÉS ELÉRÉSI ÚT MÓDOSÍTÁSA-> LEGYEN AZ AMIT MOND.

2021. jan. 17. 21:45
 7/11 anonim ***** válasza:
A 8. pont vége nem teljesen oké netes írás volt, a 9. pontot én írtam az az irányadó, bocsi érte.
2021. jan. 17. 21:47
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2021. jan. 17. 22:23
 9/11 anonim ***** válasza:
Majd írd meg sikerült e nálam bevált.
2021. jan. 17. 22:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Sajnos már a második ponton elbukott. Nem adja ki a pendrive-ot. Mikor bedugom a gép jeli, hogy bedugtam, de sehol és semi nem látja.
2021. jan. 18. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!