Bocsi, hogy itt kérdezem, de egy 2x 8 GB-os Kingston HyperX Fury 2666 Mhz-est lehet OC-zni még feljebb vagy ez a ram nem bírja már (az alaplap támogatná a 4000 fölé is), tehát meg lehet próbálni feszültség-emelés nélkül avgy ne is álmodjak róla?
Figyelt kérdés
2021. jan. 8. 18:25
22/25 anonim válasza:
Intelnél NEM(!) a processzor határozza meg a memória maximális órajelét, hanem az alaplap!
Ha Z jelű... intel 10. generációnál vagyunk, tehát akkor ha Z490 jelű alaplapod van, akkor tudsz tuningolni.
Ha nem, hanem b460/h410/h470, akkor nem tudsz tuningolni. A processzorhoz írt memória sebességkorlát ezeknél az alaplapoknál érvényes. Tehát Z alaplapban megy a tuning, a többinél pedig a procihoz írt maximum érvényes.
Bár nem hinném, hogy Z alaplapod van, mert 30 ezres procihoz valószínűleg nincs 50 ezres alaplapod 😃 csak a dolgok tisztázása miatt le kellett írnom.
23/25 A kérdező kommentje:
B460-H lapom van, 50-ért vettem, de még hétfőig visszavihetem, bár nem adnák úgysem vissza a pénzt, mert a szervízbe megnéznék. Engem csak az érdekelt, hogy a ram mennyire befolyásolja az alkalmazások teljesítményét. Egyébként próbáltam 2933-ra felvenni az órajelet, de nemengedte.
2021. jan. 9. 00:52
24/25 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi, hogy az alaplap bírná egészen 8xxx-ig felvenni az órajelet és B460-H-s alaplapom van.
2021. jan. 12. 00:27
25/25 anonim válasza:
🤦♂️
Mit nem értesz azon, hogy MAXIMUM!???
MAXIMUM 2666 mhz!!
NEM LEHET TÖBB!! FOGD MÁR FEL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!