Hogyan tudom felgyorsítani a laptopom?
Jelentős fejlesztési lehetőséged van processzorügyileg.
Annyit mindenképp megjegyeznék, hogy a jelenlegi procid csak 2 magos! Illetve 4 szálas, tehát a rendszer 4 magosnak látja, 4 párhuzamos szálon tud feladatokat futtatni, de a végén fizikailag csak 2 mag van. Ez jelentősen jobb, mint egy 2 mag / 2 szálas proci, de egy valódi, 4 fizikai maggal rendelkező procitól elmarad.
Szóval proci: Ezek még nagyon jó laposok voltak, cserélhető bennük a proci. A maiak már sajnos szinte mind forrasztottak.
Itt találod, a laptopoddal hivatalosan kompatibilis eszközöket amúgy:
82-83. oldal
De kimásolom ide is:
8 Intel I7-3632QM 2.2G E1 6M 4cPGA processor (G400/
G500)
102500437 N
8 Intel I7-3612QM 2.1G E1 6M 4cPGA processor (G400/
G500)
Itt az erősebb procival hasonlíthatod. Kb 80-100%-kal gyorsabb. Tulajdonképpen magonkénti teljesítményben szinte azonos a mostaniddal, csak duplaannyi van benne.
Dupla teljesítmény viszont dupla fogyasztást is jelent, nameg dupla hőtermelést. A gép elvileg készen áll fogadni ezeket a procikat, szóval gond nincs emiatt, mennie kell.
Probléma inkább a beszerzés... mindjárt keresek...
Addig más téma. RAM. 2x4GB szerintem megfelelő. Gördülékeny netezéshez elég lesz a következő 5 évben is még. A lényeg az, hogy dual channel menjen. Ezt cpu-z progival tudod ellenőrizni, memory fülnél.
22-24 ezer forintért láttam ezeket a procikat ebay-en és aliexpressen
Nemrég itthon is volt egy eladó, de elkelt:
Amit tudni kell az ebay és aliról: ÁFA!! EU-n kívüli rendelésnél gondod lehet. „az EU-n kívülről érkező áruk 22 euró értékig vám- és adómentesek, 150 euróig vámmentesek, de áfakötelesek, 150 euró fölött pedig áfát és vámot is kell fizetni.”
Másik oldalt a megbízhatóság: maguk a provesszorok rendkívül megbízható alkatrészek. Ezeknek csak fizikai sérülés lehet a bajuk (elhajlott láb pl). Ha megbízható értékelésű az eladó, akkor megéri megvenni őket külföldrőlbis, használtan is.
EU-n belüli oldal fogalmam sincs mi lehet. Ebayen kéne találni eu-s eladót. Amazont néztem még, de ott semmi (csak horror árúak). Magyar oldalakon szintén semmi. De ajánlom a hardveraprót, nameg a googlet.
És ugye ezek a csúcsprocik csak, amik a gépedbe belemennek. Vannak ennél gyengébbek is, amiknek az elérhetősége is nagyobb lehet, meg az ára is olcsóbb, és még így is jelentősen jobbak a mostanidnál. Szóvalnérdemes lehet nézegetni.
Amit nem tudok, hogy milyen kijelző van benne. Ha csak sima HD (1369*768), akkor azt is érdemes lehet fejleszteni egy full HD (1920*1080) felbontásúra.
De mégis. Nem megy. Legalább is az általa próbált konkrét típussal csak üres fehér kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!