Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a Linux disztibució hardver...

Mi a Linux disztibució hardver igénye?

Figyelt kérdés
Sehol nem találtam rá választ a segítségeket köszönöm!

2021. jan. 8. 13:28
 1/10 anonim ***** válasza:
Melyik?
2021. jan. 8. 13:33
 2/10 A kérdező kommentje:
Bármelyik jó (szerintem) tanárnő így adta fel a feladatot ,de nem találok semmit rá. Amúgy csak a CPU, RAM és HDD igény kell csak elfelejtettem odaírni.
2021. jan. 8. 13:36
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az szuper, még egy informatika tanár, aki azt sem tudja hogy eszik-e vagy isszák az informatikát. Na nem baj. :D

A Manjaro Linux javasolt gépigénye:

1 GB memory

30 GB hard drive space

1 GHz or better CPU

2021. jan. 8. 13:40
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

debianné: [link]

csak, hogy legyen még 1

2021. jan. 8. 13:49
 5/10 A kérdező kommentje:
Isten vagy köszönöm!
2021. jan. 8. 13:55
 6/10 anonim ***** válasza:

A Linux kernelnek(!!) - ha jól tudom - annyi van, hogy minimum 80386-os proci, és 8-16 MB RAM. Ezen felül attól függ, melyik disztró.

"Linux currently supports systems with an Intel 80386, 80486, Pentium, Pentium Pro, Pentium II, and Pentium III CPU. This includes all variations on this CPU type, such as the 386SX, 486SX, 486DX, and 486DX2. Non-Intel "clones," such as AMD and Cyrix processors, work with Linux as well. docstore.mik.ua/orelly/linux/run/ch01_09.htm"

"Linux requires very little memory to run compared to other advanced operating systems. You should have at the very least 8 MB of RAM; however, it's strongly suggested that you have at least 16 MB. The more memory you have, the faster the system will run. docstore.mik.ua/orelly/linux/run/ch01_09.htm"

[link]

És ugye milyen hardveren?

[link]

2021. jan. 8. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:

Az infó "tanárod" hány éves, ha nem titok?

10?

2021. jan. 8. 14:05
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"tanárnő így adta fel a feladatot"

Biztos nem maradt ki egy-két szó a kérdés szövegéből?

2021. jan. 8. 14:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha a tanárnő tényleg így, ezekkel a szavakkal adta a feladatot, akkor rögvest váltson pályát, és oktasson bármit, amihez jobban ért. Mert ez kb. ugyanolyan, mint ha azt kérdezném, hogy "hány lóerős az autó?" Vagy hogy "milyen színű a virág?" Hiányzik belőle a konkrétum.

Vagy te írtad fel rosszul a kérdést, és kihagytál pár nagyon is lényeges szót. Olyan, hogy "a Linux disztribúció", nincs. A Linuxnak vannak különböző kiadásai (disztribúciói), és ezeknek a disztribúcióknak vannak bizonyos hardverigényei. Tehát hogy pl. "Mi a Debian Linux disztribúció hardverigénye?", az egy szakmailag helyes kérdés. Vagy pl. az is, hogy "Mi a Fedora Linux disztribúció hardverigénye?"

De úgy sem hülyeség kérdezni, hogy "MiK a Linux disztribúcióK hardverigényei?" (Direkt kiemeltem a többes szám jelét.) Erre persze nem egy konkrét hardverkonfiguráció lesz a válasz, hanem vagy tételesen kigyűjtöd legalább az elterjedtebbekét, vagy nagy általánosságban fogalmazol. Általánosságban ugyanis az mondható el, hogy a Linux szélsőséges mértékben testreszabható. Van olyan disztibúció, ami egy SOHO routeren is képes futni! (OpenWRT.) Vannak, amiket kifejezetten a régi, gyengébb gépekre fejlesztettek: TinyCore, Puppy Linux, stb. A TinyCore hardverigénye például 48 MB RAM, és 486-os processzor. A Lubuntunak hivatalosan 1 GB RAM kell, de tapasztalat, hogy ennek a negyedével (!!) is működésre bírható (legalábbis a 18.04-es verzió), bár azért az tényleg szűkös.

Személyes kedvencem, a Linux Mint 1 GB RAM-ot, és 15 GB háttértárat igényel, bár igazából ennél kisebbre is le lehet faragni, csak a telepítő nem hajlandó továbblépni, ha nem lát legalább ekkora tárterületet. Ez egyébként a szokványosnak mondható hardverkövetelmény az asztali rendszereknél.

2021. jan. 8. 17:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem van egy informatika tanár ismerősöm, aki egyszer tőlem kérdezte meg, hogy mi az a partició és akkor már évek óta tanította az informatikát.
2021. jan. 8. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!