Létezik olyan bolt a neten ahol jó állapotú, de régi laptopot lehet vásárolni?
Szeretnék venni egy "játszós" laptopot amin minden ügyeskedés nélkül tudnám futtatni gyerekkorom játékait.
Tudom, hogy erre van millió és egy emulátor, virtuális környezet, de jelenleg egy számítógépem van és azt munkára is használom (ráadásul MacOS környezet), nem telepítenék fel rá túl sok mindent, főleg bizonytalanabb forrásból. Emiatt gondoltam, hogy áldozok a dologra 20-30ezer forintot és vennék egy laptopot amin simán elfutkosna egy WinXP + a játékok, semmi más egyéb.
Tudom, ez meg nem támogatott már millió éve, de ez a része nem érdekel, mert nem csatlakoznék vele a netre egyáltalán, csak játékra használnám.
A gond, hogy ilyen laptopokat FB marketplace-en, jófogáson csak rettenet állapotban találtam, illetve olyan emberek árulják néha akiktől egy zsebkendőt nem fogadnék el.
Van esetleg erre valami megbízható bolt, vagy bármi más megoldás?
hardveraprót tudom javasolni én is. hát sajnos valóban szörnyű állapotban vannak ezek a gépek. A legtöbb helyen már nem is foglalkoznak ilyen régi gépekkel. De érdemes a netet bújni, bontókat, használt PC-s helyeket, hátha megakad valamin a szemed.
Illetve az is lehet egy jó kihívás, hogy te magad felújíts egy ilyen retro gépet 😉
Bár nem ennyire retro, de szeretem ezt a csatornát:
https://www.youtube.com/channel/UCTNj4UtgopYu5T8ew8WZPuw
valahol van olyan videója is, ahol XP-s gépet hoz rendbe.
Emiatt is... XP-s gépnél átgondolnám az SSD-t is akár. Ha SATA csatlakozós, akkor menni fog a dolog, és talán a lassúság az egyetlen, ami nem hiányzik a retró érzésből 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!