Miért csinálja ezt a laptopom?
Körülbelül fél éve a Laptopom ventillátora a legkisebb munkafolyamatnál is azonnal elkezd hangosan búgni. Nem értem, hogy miért melegedne, ha a feladatkezelő is csak 10-15%-os igénybevételt ír a processzorra. Éppen csak akkor halk, ha csupán az asztal van előttem. Amint megnyitom a böngészőt, vagy más programot, magasabb fokozatra kapcsol a ventillátor.
Windows újratelepítése nem oldotta meg problémát. Vírusírtóként az alap Win10-es Defendert használtam, de annak marhaságai (pl Antimalware folyamat) miatt megvettem a Kaspersky-t, ami talán egy kicsit segített a problémán, de most sem az igazi.
A laptopom 4 éves, soha nem volt ilyen gondja. Csak akkor volt hangos ha játszottam rajta.
Nem egy mai vas, de szerintem nem kellene a programoknak így megterhelnie a gépet.
Intel-i5 7200u
12gb ram
Nvidia GeForce 940MX
ssd
egy év alatt is elkoszolódhatnak a hűtő lamellái. főleg ha nem is volt olyan szakszerű a legutóbbi, mint azt gondolod. Pasztázva is volt?
azért 3-4 évet kellene mennie.
amúgy pont a külsős vírusirtók azok, amik nem tudják, hogy mikor terheljék a gépet, míg a win beépített takarékosan és jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!