Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem ismeri fel a laptopom a...

Nem ismeri fel a laptopom a külső HDD-met. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Fél éve vettem, de eddig arra használtam, hogy műsorokat vettem fel rá a tévén. Amikor csatlakoztatom a laptopomhoz, nem jelenik meg a sajátgépben az ikonja. Formázni kéne gondolom, de ha meg se jelenik, nem lehet (illetve ha formáznám, eltűnnének a felvételeim, azt meg nem nagyon szeretném). Mi a megoldás?
2021. jan. 5. 00:39
1 2
 1/18 Argloss ***** válasza:

A TV valószínűleg olyan fájlrendszert használ, amit a Windowsos géped nem ismer. Ettől függetlenül a lemezkezelő segítségével tudod formázni, de ebben az esetben nyilván buksz minden adatot.

Esetleg, talán, nem valószínű, de itt egy segédprogram amivel néhány linuxos fájlrendszert tudsz használni Windows alatt is:

[link]

Persze ki tudja, hogy a TV-d mit használ.

2021. jan. 5. 00:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

A TV szándékosan úgy formázta meg hogy csak azon lehessen visszanázni a felvételeket 'jogvédelmi' okokból.. ez van.

(ilyenkor még hasonló másik TV se látja a felvételeket)

2021. jan. 5. 01:28
 3/18 anonim ***** válasza:
Az előttem szólok leírták a lényeget a TV valószínűleg linuxos particiót használ Ext3 a szokásos amit a win gép nem ismer fel. Olyan is előfordul, hogy egyedi fájlkiterjesztést használ adott márka, tudni kéne a TV pontos típusát.
2021. jan. 5. 09:31
 4/18 A kérdező kommentje:

TV: LG 43UM7100PLB

Külső HDD: Seagate Backup Plus Portable 5TB

2021. jan. 5. 14:10
 5/18 anonim ***** válasza:
No ez érdekes, mert ha egybe van particionálva 5tb akkor csak GPT jöhet szóba
2021. jan. 5. 16:03
 6/18 A kérdező kommentje:
Az mit jelent?
2021. jan. 5. 20:36
 7/18 A kérdező kommentje:
Lécci segítsetek, mert oké, hogy leírtátok a problémát, de megoldást nem javasoltatok. Amit igen, azt megpróbáltam, de nem jött be. Formáztam a hdd-t, de így se jeleníti meg gépen.
2021. jan. 6. 19:43
 8/18 A kérdező kommentje:
2021. jan. 6. 19:52
 9/18 A kérdező kommentje:
Eddig nem volt ennyi partíció, de formázás után felosztotta és ha rákattintok, minden opció szürke, tehát nem lehet kiválasztani semmit.
2021. jan. 6. 19:54
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha nézni akarod TV-n akkor nem csinálsz semmit.

Ha pc-n akarod használni a hdd-t: https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

(persze ekkor a felvett filmek elvesznek)

2021. jan. 6. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!