Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Csak egy kérdés pl egy i5-4460...

Csak egy kérdés pl egy i5-4460 vagy egy i 3 7100 procival szerelt gépet érdemes venni?

Figyelt kérdés
Tudom az egyik 4. generációs a másik meg 7. generációs de teljesítményben mennyire különböznek illetve melyik lenne hamarabb cserés ha komolyabban használná az ember.Bár gondolom átlagos felhasználásnál mindegy lenne melyik nem?

2021. jan. 4. 20:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Ha magamnak venném, inkább a 7. genes gépet venném.. Persze mindkettő ugyanolyan rossz választás manapság. Max i7-7700 megy majd bele a lapba, ami igazából mai szempontból egy új i3-10100 is hoz a kis 30 ezer forintos árával..

De még mindig jobb mint a 4. gen. Nekem i5-4590-em volt évekig rx580-al, bár már gyenguszka volt eléggé. Az újabb lapba még bele tudsz tenni valamilyen 7. gen i5-öt, ami amúgy elég olcsón megyeget már és az már tökéletes lesz átlagfelhasználásra.

Nem tudom mennyi a keret, de ha valaki új gépet akar most, annak belépőnek nagyon tudom ajánlani a 10100-at. Persze ha nincs nagy igénye az embernek, a 4. gen i5-el is el lehet lenni, az más hogy már nem érdemes annyira.

2021. jan. 4. 23:03
 12/17 A kérdező kommentje:

11/

Látom nem olvastad amit írtam 60Eft a keret,és nem ezerrel játékra lenne csak néha de nem hiszem,hogy a legújabbakra.Kérdés amúgy te mit értesz átlag felhasználás alatt?Szerintem az átlag pl netezés,film nézegetés és mondjuk zene hallgatás egy régebbi gép is el tudja látni ezeket a dolgokat sokaknak itt errefelé 2 magos vagy i3 masaik vannak vagy G szériás procik vagy tudok olyat is aki pl i5 2500-ös cuccot használ vagy kicsit újabbat és tökéletesen el van vele.

2021. jan. 4. 23:34
 13/17 A kérdező kommentje:

11/

Sőt utóljára egy hölgynek szereztem gépet G szériás 2 magos proci volt benne most meg nem mondom melyik egy tök átlag felújított gép volt win10 rajta 25EFt-ba került és tökéletesen el van vele internetezik rajta.

2021. jan. 4. 23:35
 14/17 anonim ***** válasza:

Már aki tökéletesnek érzi.. magának :)

Aki buta mint a föld gépek terén, annak egy első genes i5/i7 is áldás, de ha valaki halad a korral, akkor rájön, hogy amit eddig jónak érzett, az nem is igazán annyira jó mint aminek gondolta.

Nem, nem olvastam mind a 600 választ ahol megejted a kereted, szimplán csak a kérdést és a kifejtés részt olvastam el, hisz szabályzat szerint ez is feljogosít a válaszadásra. Viszont a korábbi kérdésed láttam, ott még xeon-on vacilláltál. A kérdés az, miért te szerzel valakinek egy kész gépet, ha még magad sem tudod mi kellene, mi a megfelelő? Szerintem én ha megbíznék valakit azzal, hogy szerezzen nekem 60k-ért egy netezős/félig játszogatós gépet, akkot elvárnám, hogy ne a gyk-n induljon meg világtalanul..

2021. jan. 4. 23:55
 15/17 A kérdező kommentje:

14/

Legtöbbször olyan emberekről beszélek akik csak teljesen átlagosan használják a gépeiket és nem haladnak a technológia fejlődésével mert ki sem tudnák amúgy sem használni,ha hiszed ha nem sok embert nem érdekel a számítástechnika csak rakjanak nekik össze egy gépet ami nem egy tetű lassú szar és kielégíti az igényeit.Magyarországon meg a pénz hiány miatt nagyon nagy biznisz a régebbi gépek felújítása és újra értékesítése.A számteches ismerősömnek is nagyobb üzlet mint az új gép összerakás mert arra kevesebb embernek van pénze.Hol van 600 válasz? :) Az nem az én kérdésem volt.

2021. jan. 5. 00:05
 16/17 A kérdező kommentje:
Viszont akkor azt látom maradjon inkább a régi majd ha lesz pénze talán tizen év múlva zsír újra akkor vegyen.
2021. jan. 5. 00:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Ha számít az F1 játék, akkor nem a proci a lényeg, hanem a videokártya!

F1 2020 szerencsére nem túl gépigényes játék. Egy gt 750 videokártya akár már egész jól tudja futtatni. Mindenesetre én feljebb mennék, és RX 460-nál húznám meg a minimum vonalat. Ennél legyen jobb videokártya benne.

Összehasonlításhoz javaslom a youtube videókat, vagy egyszerűen csak a userbenchmark oldalat (nem a legjobb, de laikusnak nagyjából megmondja, hogy valami jobb vagy rosszabb)

Processzor. Igazándiból annyi, hogy legyen 4 magos. Leginkább Intel 2-3-4. generációs i5 fér bele az árba, de lehet más is, persze. Későbbi i3 is, ha már 4 magos.

Viszonyításnak legyen mondjuk... intel 3450

Lehet amd is, csak legyen jobb a 3450-nél.

Aztán:

[link]

Itt nézegesd a gépeket, és linkeld, hogy miket találtál az általam megadott követelmények szerint, és javaslatot teszek rá, hogy a többi alkatrész alapján melyiket érdemes megvenni az F1 játékhoz.

2021. jan. 5. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!