Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az egérgomb tönkremenetele...

Az egérgomb tönkremenetele összefügghet avval, hogy rajztáblán használom, egérpad helyett?

Figyelt kérdés

Fura összefüggés lehet, ha ez volna a helyzet, de meg kell kérdezzem, mert nincs más ötletem. Akinek van sejtése, mi a probléma oka, jelezze, légyszíves.

Már a második vadi új egér (csak vezetékeseket használtam és használok), amelyek bal gombja néhány hónapnyi rendszeres használatot követően "rendetlenkedik" (többnyire egy kattintást duplának érzékel a rendszer, pedig közben a rendszernek egérkattintásra érzékenységét is kissé lejjebb vettem).

Évek óta TISZTA rajztáblán használom az eddigi egereimet. Viszont semmi féle "szabvány egéralátét szövetet" már nem használok, mivel nem gondoltam, hogy okozhat bajt. (És lehet, hogy nem is ez a baj forrása. Csodálkoznék, ha egy esetleges szösznek az optikai rész alá bekerülése, pont egérgomb érzékelési problémát okozna...)

A kérdésem: mégis a rajztábla lehet a ludas?

Ha nem, akkor mitől mennek tönkre a bal egérgombok, mióta nem a szabvány, szövettel ellátott egérpadot használom, se semmilyen (szövet / műanyag) egérpadot? Lehet összefüggés?

Régen is ugyanúgy rendeltetés szerűen használtam az egereket, amikor anno még egérpad is volt, és azóta is, hogy már csak rajztáblán használom.

Mégis, CSAK AMIÓTA rajztábla van, egérpad helyett, két egeremnek is pár hónap alatt elbizonytalanodott a bal egérgombja...

(A korábbi egér ráadásul márkás, bár olcsóbbik LogiTch volt.)

Mi lehet az oka? Csak "véletlen", hogy az utóbbi, mindkét egér bal gomb érzékelője hamar elkopott? Csak a több ezer FT-os egér segítene? Arra nincs keretem jelenleg, másra van a pénz egyelőre.

2021. jan. 4. 15:10
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, mindenkit felpontoztam, jöhetnek még válaszok.

Közben kipróbáltam a papírlapot, sajnos csak rosszabb lett, ugrál olykor tőle az egérkurzor. Ha ismét rajztáblán van, akkor minden marad a régiben, csak a bal egérgomb necces.

2021. jan. 4. 17:05
 12/12 anonim ***** válasza:

olcsó 💩 egér az ilyen sajnos. de még mindig olcsóbb akár ilyen fost venni, mint egy drágábbat. az se él túl 3 ilyen xart.

Amúgy megg szét lehet szedni a kattintómechanizmusig az egeret. A NYÁK-on egy műanyag kis téglácskán belül van egy fém vezető tartó-feszítő szerkezet, amibe bele van illesztve egy lapka kifeszítve. így kattint. donor egérből tudsz lapkát cserélni, de elég lehet egy kis WD-40 is akár.

B) akár az egész téglácskát átforraszthatod egy donor egérről.

2021. jan. 5. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!