Egy bizonyos játéknál hirtelen elkezd melegedni a gépház, mit tehetek? több lenn
Ez a bizonyos játék a Terminator Resistance, graf.kártyám: rtx 3080, cpu:i7 10700k.
Amikor belemegyek, előre semmi nincs, de kb 5 perc múlva hallom, hogy valamelyik ventilátor felpörög, és elkezd erősen dolgozni, kis idő után csak ugy kiváncsiságból rátettem a kezem a gépházra, és hát tiszta meleg, már-már forró volt ott felül (zalman z9 neo gépház, tehát felül is van 2 ventilátor), és hátul is, meg oldalt, a tápegység körül nem volt meleg. Az összes ventilátor pörög, egyik sem állt le, na de akkor mi lehetett az a melegedés? Amikor kiléptem a játékból, a ventilátor is megállt szinte azonnal, és kb 5 perc mulva már normális volt a hője...
Jesszus 😃😃😃 ne a kezedet tedd rá, hanem nézz rá valami progival, ami kiírja a hőfokokat!
afterburner [link]
hwinfo
aida64
Elég sok dolog lehet amúgy. Vagy egy bug a játékban, ami feleslegesen hajtja a procit, egy ciklusban ragad, vagy egy rossz driver.
De ha átmelegszik a procihűtő és a gépház, akkor elvileg tényleg hajtja valami, tehát jól van összeszerelve, jó a hőleadás. Rá kéne ereszteni valamit, hogy lássuk, mi mennyire van terhelve, és mennyire melegszik.
Az RTX 3080 meg bazinagy hőtermelő, szóval szerintem az nyomatja, és nem a proci... annak meg se kottyan ez a játék. A GPU megy 100%-on, olyan 100-150 fps-sel, ahogy látom yt-n. (1440p)
Hány hz a monitorod? Állíts be rivatunerben (afterburnerrel együtt települ) maxfps-t hozzá, és akkor nem próbálja feleslegesen túllépni azt, amit úgysem tud megjeleníteni a monitor.
monitor: asus vg27aq 27" 165 hz, és overclockoltam hogy ténylegesen 165 hz-es legyen
az baj lehet hogy torrentes a játék? mondjuk akkor ha baj lenne akk előző pc-n is csinálta volna... Vagy szted vmelyik alkatrész hibás? (alaplap tű elhajlott, letörött stb) Mert ahol összeszerelték azok mondták hogy tesztelték afterburnerrel és stabil volt
"Egy bizonyos játéknál hirtelen elkezd"
Tehát csak egy adot játéknál, a többinél nem?
Cpu milyen?
I7 10700k+RTX 3080=Zalman Z9-ben túl melegszik!
Megoldás: veszel egy olyan házat ami elől full nyitott!
ha torrentes, akkor érdemes leszedni az updateket/legfrissebb verziót.
Azokat nem sűrűn szokták feltörni már, de nézz utána, hogy mik a lehetőségek! Hátha javítja a hibát.
6-os: már mért is melegedne abban a gépházban? hisz 5 venti van benne! ráadásul csak játéknál csinálja, azon kívül visszaáll normálra, és még hűvösre is hűti a gépházat...
8-as: noctua nh-u9s, és nem ez a baj tuti
Amugy felhivtam ahol szerelték a pc-t, és ott a csávó teamviewerrel beállította nekem az msi afterburnert, állítolag az volt a baj, hogy nem volt automatikusra állítva, hanem gyári volt, ma kiderül majd játéknál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!