A quad-channelbe rakott RAM-ok nem megfelelően működnek? több lenn
Figyelt kérdés
Tehát most építettem új pc-t, és volt a régiben 2x8gb kingsten hyperx fury black 2666mhz cl16 RAM, emellé akartam venni pont ugyanilyet, de nem volt, csak sima fury, "black" nélkül, de minden más ugyanaz: 2x8gb, 2666mhz, cl16
Ez eddig oké, de ma megnéztem speccy-ben, és ezt írja:
RAM
32,0GB Dupla-csatorna Ismeretlen @ 1337MHz (16-18-18-39)
TEhát nem quad csatorna, csak dupla, meg nem 2666mhz, csak pont a fele, ez hogy lehet? hisz mindegyik ram 2666-os, megnéztem a csomagolásukon is...
2021. jan. 3. 21:20
1/4 anonim 

válasza:

Quad channel csak workstation meg szerver gépekben működik. AMD Epyc meg Threadripper Intelnél meg Xeon meg az X re végződő I7 I9 procikkal
3/4 A kérdező kommentje:
nekem k-s a procim (i7 10700k), szóval akkor igy nem jo? de felismeri a 32 gb ramot, mert oda van irva, csak ez a 1337 mhz bántja a szemem, mert 2666 kéne lennie
2021. jan. 3. 21:48
4/4 anonim 

válasza:

Akkor így jól van. Megy a dual channel. Quad channel nincs ennél a konfignál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!