Új gép építés, mennyire lehet jó?
Új gépet szeretnék össze rakni a következő alkatrészekből ez mennyire lehet így jó?
Alaplap:Asus sAM4 ROG Strix B550 f gamer
Processzor:AMD Ryzen 9 - 3900X
Ram:Corsair 16GB DDR4 3600MHz Vengeance RGB Pro
Vízhűtés:NZXT Kraken Z63
Ház:NZXT Midi H510 Elite CA-H510-B1 Mat
Videókártya:MSI GeForce RTX 3070 8Gb
SSD:1 Samsung 970 Evo Plus 1TB
2 Samsung 970 Evo Plus 500GB
Billentyűzet :Razer Cynosa V2 US
Monitor :AOC C24G1
Ha játék, akkor bőőőven elég a 3700X vagy 5600X
AMD alaplapokhoz nem értek sajnos
Memória: crucal ballistix 3200mhz jobb teljesítményű, mint az általad választott. Tuningbajnok. Hogy van-e rgb változata... nem tudom, engem az hidegen hagy.
És RTX 3080-ra kéne rárepülni, vagy RX 6800XT. A keretbe bele kell férjen.
Tehát ezek a procik még a jelenlegieknél erősebb videokártyák mellett is erősek lesznek általánosságban, 2-3 évig jók az aktuális csúcskártyákhoz is. A 3900x sok magja felesleges, mert 8 magnál többet csak ritkán tud használni egy játék, és ott sem tud limitáló tényező lenni (kivétel lehet valamilyen prociigényes sandbox játék, amit a végtelenségig növelhetsz, de ott is előbb lesz limitáló a ram, vagy bármi más, mint a jelenlegi csúcs 6 magos, vagy egy jó 8 magos proci)
Vízhűtésért nem vagyok oda, elég egy jobb dark rock léghűtés is. Szerintem.
SSD-nek jó ez, de lényegében ugyanezt a teljesítményt adja a Kingston A2000 is olcsóbban.
Tápegység: kinézet miatt mindenképp valami moduláris-félmoduláris jóféle tápot választanék (akár van RGB-s ebből is, ha neked az annyira számítana, de a házad elrejti a tápot... szerintem így van jól. Felesleges még a tápba is a világítás).
650W elég kell legyen az RTX 3080 /rx 6800 xt-nek.
Pl seasonic focus gold
Intel vonal:
MSI Z490-A PRO
10700K
Többi ugyanaz.
Teljesítményben lényegi és nagy különbség nincs. Ár lehet a döntő. Ebben a kategóriában versenyképes maradt az AMD... átgondolandó, utána kell nézni a teszteknek, áraknak...
Intel oldalon átgondolandó akár, hogy most egy olcsó, de megfelelő 6 magos 10400F, és később jöhet a 11. Generációs 8 magos K. Az alaplap támogatja, és utána kinyílnak lehetőségek is, amik az AMD vonalon adottak a B550 platformmal, mint pl a PCI-E 4.0.
AMD-nél átgondolandó az 5000-es proci 6000-es videokártyával, mert egymással pluszteljesítményt tudnak összehozni (SAM).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!