Alapjába véve melyik videókártya az erősebb, az ATI Radeon vagy a Geforce?
Ezt szeretném megvenni:
Ati Radeon PCI-e HD5670 1Gb ASUS
- Ati Radeon HD5670 GPU- PCI-express 2.1 csatoló- GDDR-5 128bit 1Gb memória- Engine Clock: 775MHz- Memory Clock: 4GHz- DVI,D-Sub,HDMI kimenetek- HDCP Support
Nekem most már csak annyi kérdésem van,hogy ez viszi simán a jelenlegi legjobb játékokat?(GTA IV,RACE ON)
A processzorod Dual Core, tehát kétmagos.
Az 4850 nagyobb számítási teljesítménnyel bír.
A 4850-nek 800 stream processzora van, az 5670-nek csak 400, ebből következően kevesebb számítást tud elvégezni.
A kártyák teljesítményénél még sok múlik az adatbuszon, amin keresztül a GPU (a kártya grafikus processzora) a memóriákhoz csatlakozik. Ez a 4850-nél 256bit, az 5670-nél 128 bit.
Ezt viszont ellensúlyozni lehet a memória órajelével, ami a 4850-nél 2GHz az 5670-nél 4GHz. Ebből látható, hogy a sávszélességük meg fog egyezni.
Tehát ami a különbséget adja, az a grafikus processzor teljesítménye. Ez billenti a mérleget a 4850 felé. Nem is kicsit.
A GPU típus az nem a frekvencia, hanem a grafikus processzor kódneve, ami a 4850-nél RV770, az 5670-nél Redwood.
Mindkét kártya viszi azokat a játékokat, de mivel a 4850 erősebb, az jobb hozzájuk.
Most néztem utána,nagyon drága ez így nekem:((
Van egy számítógép,amit kiszemeltem és abban az 5670-es van.Néztem róla videókat,elvileg az is simán viszi
a GTA IV-et
Alkatrészenként??
Az egész gépre kb 130-200 ezret szánok,van is egy kiszemelt gép,amibe az 5670-es kártya van és nekem jónak tűnt,de ezek szerint a 4850-es az jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!