Régi laptopok... C2 X9100 vs A6-3420M Melyik processzoros lenne a jobb gép?
Szóval van a családban két régebbi laptop, amiket anno még tesómmal kaptunk sulihoz, minimal gémelni, netezni/filmezni...
Eltelt 10 év...
Legutóbb szülők használták őket netezéshez, ilyesmi, de már vállalhatatlanul gyengék az eredeti procikkal (A4-3300M és T6600), így a szekrényben végezték.
Kérdésem, hogy van-e még bennük pár év, ha fejleszteném az egyiket? És melyiket érné meg inkább?
(sok utánanézés van benne. Nem érdemes erősebbeket néznetek, hogy mi megy a foglalatba, ezek a maximumok. AMD-t lehet tuningolni biztosan... +20-25%-ot, tehát a boost órajeléig fel lehet húzni. Mobilitás nem fontos, inkább az ágyban fetrengős használat 😁 )
(illetve nyilván SSD és 8GB RAM lenne az ötlet... Előbbi már adott, utóbbihoz csak a +4GB kell, és mehet a dual channel is)
Tapasztaltad már ezekkel a konkrét procikkal?
Ezek a kupaktalan procik amúgy hogyan bírnák a folyékony fémet?
(A hűtő mindegyiknél réz, szóval az okés, de a proci oldalon nem tudom minek kell utánanézni)
sufni tuning modingolnal?
hat hajra, annyira nem kar ertuk, ha betudsz szerezni procikat hozzajuk
vagyis egyikhez
magad is latod linkjeiden nem hogy a core az sokkal regebbi ea csak 2mag(szal) as mig a masik modernebb 4 es, igaz erosnek nem eros (az sem) de ez mellekes, mivel attol fugg mire hasznalod minel modedneb dolgokra es foleg ka jatekra is akkor a tobb mag(szal) hasznosabb vagy szukseges is, 2 nagyon keves,
meghozza eleg regota tobb mint 5eve kell az hogy legalabb a 2magos 4 szalas is legyen
Nem sufni. Egyszerű szoftveres tuning.
Közben találtam egy nagyon jó, magyar nyelvű cikket!
Azt hiszem ezt kerestem. Ebben benne van kb minden. Ezt a teljesítményt végre tudtam mihez hasonlítani. Páromnak van egy 4200U procis laptopja. Hát az se az igazi már, de igen... ez az a szint, hogy még pár évet kibír, ha csak netezni kell. Akkor meg is rendelem.
Nyilván ali/ebay/amazon lesz belőle. Valaki tud esetleg még más helyet, ahol olcsóbb lehet akár? Itthon nem találtam sehogy sem. Se hardverapro.hu, se más oldal.
A6-3400M
A6-3420M
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!