A DDR és az SD RAM foglalata ugyan az?
*Na de visszaolvasva hülyeséget írtam, 1-es vagyok.
SD RAM-nak szokás nevezni a DDR-t, valamiért kevertem a DDR2-vel ahol elhagyták ezt a nevet.
Oké, az SD és a DDR ram nem ugyanaz. Néhány gyártó szokta a DDR ramot DDR SD-nek nevezni, de ettől a klasszik retro SD és a modernebb DDR nem foglalak kompatibilis.
Itt egymás mellé tettem egy SD és egy DDR RAM-ot:
A DDR2, DDR3 és DDR4 sem foglalat kompatibilisek egymással.
Ezen kívül még létezik, bár viszonylag ritka az RDRAM (RAMBUS néven is szokott futni), ami megint egy külön állatfaj:
SD RAM-ot a Pentium (1) korszaktól a Pentium 4 korszak legelejéig használtak. Pentium 4 alaplapból már ritka az SD RAM-os.
Az RD RAM-ot a Pentium 4-gyel vezették be, de zsákutca volt. Magas fogyasztás és késleltetés. Leginkább Socket 423 alapú munkaállomásokból lehet kinyerni.
A DDR-t pedig nagyjából az RD-vel egyszerre vagy nem sokkal utána vezették be. Socket 478 platformon már szinte csak ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!