Mit gondoltok erről a gépről?
175 ezer forintos budgetből próbáltam meg keresgélni, és erre jutottam:
(Ha van valami, amiből hasonló van olcsóbbért, vagy jobb nagyjából ugyanannyiért, kérlek írjátok le!)
AMD Ryzen 5 1600 Hexa-Core 3.2GHz AM4
ASRock B450M Pro4 Alaplap
DDR4 KINGSTON HYPERX FURY 3200MHZ 8GB
Crucial BX500 2.5 240GB SATA3
MSI GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 128bit (GTX 1650 SUPER VENTUS XS OC
EVGA 450 BR 450W 80+ Bronze
Cooler Master MasterBox Q300L

1650S akkor már, jobb mint a 1650 jelentősen.
Tápnak inkább FSP Hydro Pro 500W.
SSD-nek A2000-res Kingston.
Alaplapnak: MSI B450 Pro-A Max.
Gépháznak:SilentiumPC Signum SG1 TG.
RAM-nak:G.Skill Aegis 2X8GB 3200MHZ, ha belefér Crucial Ballistix 3200MHZ 2X8GB(E-Die).
De hozzáteszem a helyedben szétnéznék a használt piacon, hátha van ajánlat pl. egy RX 580 8GB.

AMD Ryzen 5 1600 én biztos nem vennék gyenge az 1 szálas teljesítménye
csalódni fogsz benne ( af verzió egy fokkal jobb ) , pár ezerrel többért ott van a i5-10400F ami reggelire megeszi Ryzen 5 1600 ot

+1 eddigiekrr foleg #3 #4
M2 bol is van olcsobb ha muszaj, de erdemesebb mint sata
#3 1650S t irt kerdezo amugy
ha kapni akkor Ryzen 3100 al jobban rajrsz, igaz kicsit felment ara...
viszont 1600 ujonan dragabb
a tobbletet az alaplapba fektethetned hogy jobb legyen B550 chipsetes ha belefer

2-3 évet ki lehet húzni rajta simán. Főleg procifronton, hogy még az 5000 szériát is megeszi, így akár még többet is. Aztán persze elavul majd ez is, meg nem erre van tervezve az alaplap se.
Mai videokártya árak mellett... pfhú... hát meg minimum 1600AF, az nem olyan hisztis díva már... de nyilván ahogy mondottam, ebbe érdemes akár egy 3600-at rakni.
Szóval VGA: nem túl erős, de használható még ma. Gépalapnak jó ez, ha most csak ennyi pénz van, és akkor ezt lehet fejlesztgetni. Ha már nincs gari semmire, akkor is 150-et megérhet.
(A háttértáron meg ne akadjunk fel, hát a legegyszerűbben bővíthető része a PC-nek.)
Én azt mondom, hogy ha 135 körül meg tudod venni, akkor megéri. Afelett nem igazán, mert kb mindent cserélni kell benne 2 éven belül, ha lépést akarsz tartani, utána meg adhatod el az egészet. Max 4 év ez a platform.
Inkább nézz másik gépet/gyűjts többet!
Mennyi pénzed van most? És csak gaming kell, meg a gépház és tartalma?

Alulról kezd nézegetni a 10100F javaslatokat. Ebbe a keretbe ez belefér. Leginkább használt videokártyával lenne érdemes most.
Ha már sosem fejlesztenél procit, akkor mehet egy olcsóbb H410 alaplap is (M.2-re figyelj ha kell!), de ha akarsz majd erősebb procit egyszer, akkor a 35 ezer körüli kategória fog kelleni alaplapból (pl gigabyte b460 hd3). Ebbe 10400 biztosan mehet... akáár egy 10700 is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!