Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Intel és az AMD 65 W-os...

Az Intel és az AMD 65 W-os processzoraihoz mennyire javasolt jobb hűtő, mint a gyári (Scyíth, Alpenföhn, Be Quiet)???

Figyelt kérdés
2020. dec. 29. 20:32
 1/9 A kérdező kommentje:
prohardveren kérdeztem már, de nem válaszol senki, ezért itt is. Érdekel, mert akkor gondolkozom a gyári hűtő leváltásán. Mostani tokozású processzorokra értem, tehát AM4/1200-asokra. Mennyire kell nagyobb? Fogyaasztanak-e többet, mint 65 W? Mennyire melegszenek?
2020. dec. 29. 20:33
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha az a kerdes, hogy a gyari processzorhuto elegge lehuti-e a processzort, akkor igen. Ergo nem kell ra nagyobb huto.

Ha azt szeretned, hogy halkabb legyen a huto: minel nagyobb a hutoborda, es minel nagyobb a rajta levo ventillator, annal halkabb lesz a huto. Pl. az arctic freezer 7 pro az teljesen hangtalan.

A tobbi mind marketing maszlag.

Ha tuningolni szeretned a processzort, akkor ez egy osszetettebb kerdes.

2020. dec. 29. 20:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Tuning nélkül kérdem és csak a 65 W-osakat kérdem ,hogy azokra kell-e nagyobb hűtő esetleg rézmagos.
2020. dec. 29. 20:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Sokmindentől függ. Ha nagy, szellős házad van sok ventillátorral, akkor nem feltétlenül kell. Ha mini itx konfig, akkor pedig muszáj. Vannak jó hűtések persze viszonylag olcsón is. pl cooler master-nek 5ezer körül is vannak már hűtései.
2020. dec. 29. 20:50
 5/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Hat ha mar megvan mi a gondod?

tudod stresszelni, benchmarkolni

latod hofokokat, halod hangjat

ennyi nem olyan bonyolult lecserelni

vagyis ha mégsincs meg nyugodtan gyarival is veheted aztan majd lecsereled ha nem felel meg

ne pusztan rezmagosra valts annak semmi ertelme, hocsovesre de abbol is normalisabbra 4-5ezresre

mert kesobbi procikhoz is jo lehet mellesleg, illetve biztos huvos es halk lesz (ha jol valssztol, gyartoi oldalt nezegetheted, teszteket, velemenyeket...

2020. dec. 29. 20:52
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek!
2020. dec. 29. 21:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Tuning nélkül? természetesen nem kell, megfelelően hűt a gyári is. esetleg hangos lesz. Ha zavar a hang, akkor vagy csendes hűtőt veszel rá, vagy fejhallgatót 😉
2020. dec. 29. 23:21
 8/9 A kérdező kommentje:
Jaja, tuning nélkül.
2020. dec. 29. 23:22
 9/9 MGéza ***** válasza:
Nem kell nagyobb. Gyári nekem Ryzen 3400g-t -60-65 C° körül tart, az normális. Én cseréltem, mert zavart a hangja. Ha az neked nem számít akkor nem kell hozzányúlni.
2020. dec. 30. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!