Miért megy ilyen alacsony százalékon a videókártya és a proci?
GTX 1080, Ryzen 5 3600x, 16 GB ram
Pubg-ben 40 % körül megy a videókártya és a proci is. Így van átlag 110 fps-em, ami szerintem így több is lehetne.
Előtte egy 1050 ti-al volt átlag 90 fps, és az 100%on ment.
Legújabb driver van a 1080-hoz, mi lehet a baj, hogy lehetne belőle többet kihozni?
Tudom, hogy a pubg nem jól optimalizált, de a többi játékra is ez a jellemző. Kicsit elvagyok keseredve, mert többet várnék ettől a konfigtól. Főleg, hogy 50%-os teljesítménnyel mennek..
Köszönöm!
Most ha jól értem az a bajod, hogy az adott program nem terheli le teljesen a gépedet?
Ha ez annyira zavar, akkor az adott komponenseket cseréld le jóval gyengébbre...
Valami beállítás visszafogja
Memóriáról tudhatunk még valamit?
memória 16 gb hyperx predator, 3200 mhz, cl16
Azt viszont nem tudom, hogy 3200-on is fut-e, nem tudom hol kell leellenőrizni.
Első!
És mi van akkor, ha egy 120hz+ os monitorja van és esetleg ki akarja használni?
Egyébként nekem is 1080-am van és egy 144 hz-es monitorom, a kihasználtság egy kicsit több mint neked, de nekem stabil 144 fps-et ad. Esetleg próbálj meg drivert frissíteni, vagy a windows beállításokban megnézni, hogy hány hz-re van állítva a monitor, vagy ugyanezt az nvidia beállításokban, mert tudnia kéne a sokkal több hz-t.
Az is lehet, hogy hdmi-vel játazol, nem pedig pl displayporttal. A hdmi nem szereti a magas hz számot.
144 hz-es g-synces monitorom van és display porttal van csaltlakoztatva.
A driver a legfrissebb. XMP profil beállítva, a ram 3200-on megy.
Nem értem mi lehet.
És a windowsban valóban 144 hz-re van állítva a monitor, a játékban a vsync, vagy hasonló vacak nem lehet?
Valahol le lesz az korlátozva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!