Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lelassul a pc-m ?

Lelassul a pc-m ?

Figyelt kérdés
Asztali PC , inditás után gyorsan lelassul pentium 1 szintre és nehezen lehet lapozni.A RAM-okat kicseréltem 2 x 1 gigabájt.Rövid ideig rendben dolgozik aztán a jelenség kezdődik.Valami terheli a ramokat a háttérben.Milyen modon tudom ellenőrizni,hogy mi zabálja a ramot?
2020. dec. 22. 10:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Vagy a processzort terheli valami, esetleg túlmelegszik a rendszer. Feladatkezelőben látod, hogy melyik folyamat használ sok erőforrást. Jobb klikk a tálcára és ott megtalálod.
2020. dec. 22. 10:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem írtad az oprendszert, de ha esetleg Windows 10, akkor ne csodálkozz.

A Microsoft oldalán a minimum hardver követelmények már az első Win10 kiadás megjelenésekor sem voltak igazak, illetve annyiban igen, hogy elindulni elindult annyi RAM-mal is a gép, de használni igazából nem lehetett.

Ma már 4 GB RAM is csak szűkösen elég, hamar elkezd swappelni a gép, azt meg most már tudod, hogy milyen. Inkább a 8 GB-ot célozd meg. (Vagy valami kevésbé éhes OS-t.)

2020. dec. 22. 10:41
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszókat!

Windows 10 van a gépen,viszont a rendszer nem bír el többet.Mit jelent a swappelni?

2020. dec. 22. 11:15
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Swappelni annyit jelent, hogy mivel kevés a RAM, ezért a HDD-n használ egy területet virtuális memóriaként. Ennek az írása-olvasása lassú, ezért lassabb a gép. Az alaplap nem tud több memóriát kezelni?
2020. dec. 22. 11:20
 5/11 A kérdező kommentje:
4 . A vezérlőpult szerint ennyi a kapacitása.Nost vagy ezzel a szutyokkal vergődöm tovább vagy nézek egy másik jobb paraméterekkel rendelkező gépet.Van valakinek nem horror áron esetleg?
2020. dec. 22. 11:47
 6/11 anonim ***** válasza:
A vezérlőpultban a rendelkezésre álló memóriát látod. Nézd meg az alaplap típusát és keress rá a neten az adatlapján, hogy mennyi a max memória, amit kezelni tud. Ha nagyon nem találod, írd meg a típust.
2020. dec. 22. 11:55
 7/11 MGéza ***** válasza:
100%

Már 15-30k forintért i3/i5 alapú gépet kapsz, és és föld lesz a különbség. Kis SSD-t berakva pedig egyenesen rakétában fogod magad érezni. Ha nagyon az alját célzod meg akkor G Pentiumos gép is megfelelő lehet neked, az is villám lesz a mostani géped specifikációiból kiindulva.

[link]

[link]

Van akár AMD alapú is:

[link]

2020. dec. 22. 11:56
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én csak azt nem értem, hogy ha a gép kapacitásai korlátosak, akkor mi a fészkes fenéért erőlteted rá a Windows 10-et???

Ha ragaszkodsz a Windows-hoz, akkor rakj rá egy Windows 8.1-et, abból is a 32 biteset:

[link]

Ha jól emlékszem még 2023-ig támogatják is, addig meg hátha lesz pénzed újabb gépre is.

2020. dec. 22. 12:12
 9/11 A kérdező kommentje:
8 . A kérdésed normál körülmények között jogos,az én esetemben azért mert nem értek igazán ezekhez a kütyükhőz.Aggodalomra semmi ok, 10 év mulva tehetséges kezdő leszek.Azt is elárulom,hogy nem vagyok aranyifjú,nem arany kanállal a számban jöttem erre a világra.A világ szaladt el mellettem, bocs , már betöltöttem a 60 évem.
2020. dec. 22. 14:23
 10/11 anonim ***** válasza:

#9: Az életben nincsenek "normál körülmények", ezt a 60 év alatt megtanulhattad már... :-) Szóval nem kell kifogásokat keresni, főleg ráfogni az életkorra... :-) ...elég ha érdeklődsz a téma iránt!

Nekem van egy pár nálad is idősebb haverom, akik bár szemmel láthatóan nem informatikusnak készülnek, de minden esetre nagy elszántság van bennük, néha engem is meglepnek mekkora! :-)

Arról nem is beszélve, hogy ha minden jól megy, akkor mindenki lesz 60 éves, még én is... :-)

Akkor első nekirugaszkodásra letölthetsz egy Windows 8.1-et, majd kiírod DVD-re (feltételezem mivel régebbi géped van, így abban van DVD író), vagy PenDrive-ra, elindítod róla az operációs rendszert és feltelepíted.

Íme egy kis segítség:

[link]

2020. dec. 22. 17:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!