Lelassul a pc-m ?

Nem írtad az oprendszert, de ha esetleg Windows 10, akkor ne csodálkozz.
A Microsoft oldalán a minimum hardver követelmények már az első Win10 kiadás megjelenésekor sem voltak igazak, illetve annyiban igen, hogy elindulni elindult annyi RAM-mal is a gép, de használni igazából nem lehetett.
Ma már 4 GB RAM is csak szűkösen elég, hamar elkezd swappelni a gép, azt meg most már tudod, hogy milyen. Inkább a 8 GB-ot célozd meg. (Vagy valami kevésbé éhes OS-t.)
Köszönöm a válaszókat!
Windows 10 van a gépen,viszont a rendszer nem bír el többet.Mit jelent a swappelni?

Már 15-30k forintért i3/i5 alapú gépet kapsz, és és föld lesz a különbség. Kis SSD-t berakva pedig egyenesen rakétában fogod magad érezni. Ha nagyon az alját célzod meg akkor G Pentiumos gép is megfelelő lehet neked, az is villám lesz a mostani géped specifikációiból kiindulva.
Van akár AMD alapú is:

Én csak azt nem értem, hogy ha a gép kapacitásai korlátosak, akkor mi a fészkes fenéért erőlteted rá a Windows 10-et???
Ha ragaszkodsz a Windows-hoz, akkor rakj rá egy Windows 8.1-et, abból is a 32 biteset:
Ha jól emlékszem még 2023-ig támogatják is, addig meg hátha lesz pénzed újabb gépre is.

#9: Az életben nincsenek "normál körülmények", ezt a 60 év alatt megtanulhattad már... :-) Szóval nem kell kifogásokat keresni, főleg ráfogni az életkorra... :-) ...elég ha érdeklődsz a téma iránt!
Nekem van egy pár nálad is idősebb haverom, akik bár szemmel láthatóan nem informatikusnak készülnek, de minden esetre nagy elszántság van bennük, néha engem is meglepnek mekkora! :-)
Arról nem is beszélve, hogy ha minden jól megy, akkor mindenki lesz 60 éves, még én is... :-)
Akkor első nekirugaszkodásra letölthetsz egy Windows 8.1-et, majd kiírod DVD-re (feltételezem mivel régebbi géped van, így abban van DVD író), vagy PenDrive-ra, elindítod róla az operációs rendszert és feltelepíted.
Íme egy kis segítség:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!