Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a gép mennyire számít...

Ez a gép mennyire számít jónak manapság?

Figyelt kérdés

Cpu: I5 4460

Gpu:Gtx 960 4gb

ram:2x4gb 1600mhz

ennyi a lényeges :D és az lenne a kérdésem, a fent említett illetve,hogy meddig lesz jó ez a gép? :D

2020. dec. 22. 00:31
 1/6 anonim ***** válasza:
74%
Nem lelombozni akarlak, de nagyon elavultnak számít.
2020. dec. 22. 01:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem mai gyerek, de azért nagyon elavultnak nem mondanám.

Tény, hogy a számítástechnikában, főleg hardver téren rendkívül gyors a technika változása/fejlődése, de ettől függetlenül nem kéne egy 3-5 éves gépet teljesen használhatatlan ócskavasnak minősíteni. Ez mindennapi átlagos használatra egy egész korrekt gép. (Netán ha nem Win10-zel használod, hanem pl. Linuxszal, akkor meg még hosszú évekig ki tud szolgálni. Bár ha SSD-t raksz bele, akkor még Win10 mellett is bőven jó.) Nem ezzel fogsz 144Hz-en GTA6-ozni majdan, de ha nem egy csúcskategóriás gamer PC a célod, akkor ez még jó ideig megfelelő lesz.

2020. dec. 22. 08:24
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 hol 3-5 éves ez a gép? A cpu meg a gpu is 2014 ben jött, és akkor is csak középkategória volt. Átlagfelhasználásra persze hogy elég, arra elég egy átlagos telefon számítási kapacitása is. Azt kérdezte mennyire számít jónak - nem számít annak, ha mindenből megveszed ma a legolcsóbbat akkor is gyorsabb gépet raksz össze ma. 6 év egy játékos gépnél rengeteg, ha 4770k és 980ti lenne azzal se tudnál már 1080p ben sem gond nélkül játszani ma(egy ilyen vas meg nem tudom, négyszer annyiba került volna anno mint amit ami a kérdésben van). Ha meg nem játékos gép akkor inkább néznék egy modenrebb ryzen apu t ehhez valószínűleg nagyon hasonló áron, arra több mint elég az is és a kis fogyasztás miatt kb sosem fog tönkre menni.
2020. dec. 22. 10:11
 4/6 MGéza ***** válasza:
100%

A meddig lesz jó az erősen igényfüggő dolog. Netezni valószínűleg még sokáig, új címeknél már most kb minimum gépigény környékén mozog.

#3: Még 2016-ban is árulták újként, igaz akkor már leginkább készletről(2015 környékén jött a 6. Gen S-1151-V1). Igazából elavultnak a Ryzen megjelenése és az ebből kialakult Intel és AMD magszámban való egymásra licitálása óta számít.

2020. dec. 22. 10:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#2 nekem tavalyig ilyen kaliberű gépem volt, tudom miről beszélek. Nagyon sok dologtól elesik a teljesítménye miatt és ezt úgy mondom, hogy még a Chrome/Facebook is leterheli az ilyen gépet.
2020. dec. 22. 10:47
 6/6 anonim ***** válasza:
cyberpunk FHD low már 30 fps alatt van. Szóval mostantól lehet végképp elavultnak tekinteni szerintem. A legtöbb korábbi inkább single player cím ettől függetlenül még egész játszható manapság is egy ilyen gépen. Persze nagy kompromisszumokkal, gyenge grafikán. Nekem 3470 proci van, minimálisan jobb a tiédnél. RX 470 mellett kisebb-nagyobb procilimittel. Én úgy gondolom, hogy már nem érdemes megbontani/fejleszteni ezt a gépet. Ezek így együtt kiegyensúlyozottak. Ha előrelépés kell, akkor inkább érdemes most már minimum 10100F proci alapú új gépre gyűjteni minimum. Persze attól is függ ki mivel játszik... sok régi multi játékra ez is tökéletes. Pl LoL-t sokan nyomják, és ahhoz bőőőven elég ez is.
2020. dec. 22. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!