Van értelme olyan géphez SSD-t venni, amiben az alaplap csak SATA2-t támogat?

(amugy konkretan ilyen alaplapom van, evek ota SSD-vel hasznalom, megy mint amit seggberugtak)
Tipusra visszaterve: wd green vagy inkabb wd blue, de egyszeri felhasznalonak, otthonra barmelyik jo. Crucial BX sorozatot ne vegyel, meg az ilyen nevtelen Adata es tarsaitol is.ovakodj.

Kompatibilitás tisztázva lett. De meg kell említeni még egy fontos előnyt, amit nem befolyásol a szekvenciális írás-olvasás sebessége, ami az elérési sebességek. Az SATA2 interfészen is ugyanúgy kb 10-szeres gyorsaságot hoz HHD-hez képest. És átlag netezős-office felhasználásnál ez számít leginkább, hiszen ezek a programok rengeteg kis fájllal dolgoznak, különböző helyről kell elérni őket. HDD-n pedig ugye helyére mozdul az olvasófej, meg kell várni, amíg alá fordul a korong... ezek mind értékes ezredmásodpercek. És ha egy programhoz ezer ilyen fájlt kell betölteni, hát az sok idő. vagy pl a windows bootot ha nézzük. SSD-n töredéke, még akkor is, ha csak SATA2 van a gépben.
WD green jó, adata is jó, Crucial BX is jó (régen volt egy melegedős sorozat, kb 3 éve, de javították, és azóta okés.), minden jó... bármi jó. TBW és garanciaidőt nézheted.

Bocsánat, hogy ide pofátlankodok, lenne nekem is 1 kérdésem.
Acer extenza 5620g gépem van és én is gondolkodom rajta, hogy tennék bele 1 SSD-t. Jól gondolom, hogy sata2-t kell vennem? Illetve hallottam olyat is hogy nem célszerű particiónálni. Ez igaz lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!