Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért drágultak ennyire a...

Miért drágultak ennyire a videokártyák?

Figyelt kérdés
Ez irreális drágulás. Korábban a bitcoin bányászatra fogták, de most ez sincs. Összejátszanak a gyártók vagy mi?

2020. dec. 15. 11:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%
Karácsony testvérem. :D Mindenki vesz mindent, nyilván nagyobb a vásárló kedv, így több a haszon. :)
2020. dec. 15. 11:11
 2/16 A kérdező kommentje:

Komolyan? :) Nem is tűnt fel hogy karácsony van :)

Korábban nem volt ilyen karácsonykor sem.

2020. dec. 15. 11:15
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
A COVID miatt minden ilyesminek duplája az ára. Webkameráknak, mikrofonoknak, etc., bármilyen otthon stream-elésre vagy dolgozásra használható hardwernek.
2020. dec. 15. 11:21
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A koronavírus miatt lelassult a gyártás, a bitcoin bányászok pedig felvásárolják a legtöbbet. Közben pedig a forint is a béka feneke alá gyengült. Ezek együttes hatása nyomta fel az árakat. De nem csak a videókártyákét, a processzorokét is. És nem csak az újakét, a használtakét is.
2020. dec. 15. 11:23
 5/16 anonim ***** válasza:
84%
Tudod: csökkent a gyártás, nőtt a kereslet => emelekdtek az árak. (És még a forint árfolyama is gyengélkedik.)
2020. dec. 15. 11:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Kínában már rég helyreállt a termelés. Más hardver esetében pedig én nem látom hogy ilyen mértékű drágulás lett volna. Az amúgy is magas árak még pluszban 30-40%-al drágultak.
2020. dec. 15. 11:35
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Csak tudod, több hónap lesz, mire a helyreállt kapacitással kielégítik a mostani igényeket és még pluszban gyártanak annyit, hogy felgyűljön akkora készlet, ami már lenyomja az árakat.
2020. dec. 15. 11:44
 8/16 A kérdező kommentje:

Hülyeség. Kínában már rég helyreállt a gyártás.

Belépő szintű kártyát akartam venni. Először egy GTX 1050 Ti-t néztem ki, de ez egy gyenge régi modell és még ez is drágább mint 4 éve mikor kiadták. 1650 super mellett döntöttem, nemrég még 55-60 körül volt most pedig már 80-90 ezer és alig lehet kapni. Hülye leszek egy belépő kártyáért közel 100 ezert fizetni. Ez nevetséges.

2020. dec. 15. 11:54
 9/16 anonim ***** válasza:

Szerintem azért mert vannak akik kifizetik a jelenlegi árat érte...

kész kabaré, hogy 200e dologra 300-350e árcédulát tesznek.

Nem tudom mikorra fog helyre állni a dolog, talán ha lelappad a kereslet utánuk

2020. dec. 15. 12:04
 10/16 anonim ***** válasza:
18%

"Hülyeség. Kínában már rég helyreállt a gyártás."

Az, hogy szerinted mi a hülyeség az szubjektív.

Most a piac ennyire árazta be. Pont. Ha nem tetszik nem vásárolsz. Tehát a kereslet-kínálat így egyenlíti ki magát. Ha sokan így döntenek, akkor esni fog az ár. :) Rajtad áll.

2020. dec. 15. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!