Valami baj lehet a látásommal ha fejfájásom van az új laptop fullhd és 14-es paneljétől?
Eddig is 14-es gépem volt na de 1366 x 768-as panellel. AZ új gép meg 14-es és full hd. A betűk alapból bolhák voltak de ezen simán lehet állítani, egy 150%-os betűméret és ugyanakkora minden mint a régi gépen.
Ugyanakkor a fejem szétmegy, a szemem fáj és szédülök.
Klasszik látásproblémák. Mitől hasogat a fejem-mert túlterheltem a szemem. És mivel terheltem túl? na ez a kérdés mert nem mondhatni hogy bolha betűket néztem, a betűk épp akkorák mint eddig.
Na de akkor mitől fájhat a fejem?

A PWM vezérelt led háttérvilágítás okozza, annyit tehetsz, hogy magasabb fényerőn használod, mert ilyenkor kevesebbet villog.
Vagy cseréled olyan laptopra, aminek villogásmentes a kijelzője.

"PWM vezérelt led háttérvilágítás okozza,"
A régi gép is az!
"frekvencia változás i"+
hát a dokuban annyit írnak 60hz LED panel.

Nézd meg Aida64el, azzal meg lehet nézni, hogy mi a panel pontos típusa.
Bal oldalt ott lesz, hogy Megjelenítés, ezt kinyitod, ráklikkelsz a Képernyő ikonra, jobb oldalt ott lesz a Képernyő neve

Igen, én is ezt a pwm-es dolgot hallottam.
Illetve érdemes lehet egy látásvizsgálatra elmenned. Én 7 éve szemüveges vagyok, most novemberben lett új szemüvegem (jóval erősebb), sokkal jobban látok vele, illetve ezen már van kékfény szűrő, és észrevehetően kevésbé fárad el a szemem gép előtt, illetve nem fáj a monitortól a fejem. :D
De ha látásoddal nincs is baj, lehet csak érzékeny a szemed. Lehet venni olyan szemüveget, ami nem dioptriás, csak van benne egy kékfény szűrő, akár érdemes is lehet kipróbálni. Ha jól tudom ilyent anno "gamer szemüveg" néven is árultak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!