Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valami baj lehet a látásommal...

Valami baj lehet a látásommal ha fejfájásom van az új laptop fullhd és 14-es paneljétől?

Figyelt kérdés

Eddig is 14-es gépem volt na de 1366 x 768-as panellel. AZ új gép meg 14-es és full hd. A betűk alapból bolhák voltak de ezen simán lehet állítani, egy 150%-os betűméret és ugyanakkora minden mint a régi gépen.

Ugyanakkor a fejem szétmegy, a szemem fáj és szédülök.

Klasszik látásproblémák. Mitől hasogat a fejem-mert túlterheltem a szemem. És mivel terheltem túl? na ez a kérdés mert nem mondhatni hogy bolha betűket néztem, a betűk épp akkorák mint eddig.

Na de akkor mitől fájhat a fejem?

2020. dec. 14. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan voltam, mikor egy UWHD monitort vettem. Olyan kicsik voltak a betűk, hogy megfájdult a szemem. Hozzá kellet szoknom, de ugyanúgy látok stb. Más szemizmokat mozgatsz meg, kevésbé-jobban amitől elfárad és így jelentkezik. Szóval, csak szokj hozzá. Ennyi.
2020. dec. 14. 15:19
 2/7 anonim ***** válasza:

A PWM vezérelt led háttérvilágítás okozza, annyit tehetsz, hogy magasabb fényerőn használod, mert ilyenkor kevesebbet villog.

Vagy cseréled olyan laptopra, aminek villogásmentes a kijelzője.

2020. dec. 14. 15:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
frekvencia változás is okozhat fejfájást.
2020. dec. 14. 15:26
 4/7 A kérdező kommentje:

"PWM vezérelt led háttérvilágítás okozza,"

A régi gép is az!

2020. dec. 14. 15:26
 5/7 A kérdező kommentje:

"frekvencia változás i"+

hát a dokuban annyit írnak 60hz LED panel.

2020. dec. 14. 15:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Nézd meg Aida64el, azzal meg lehet nézni, hogy mi a panel pontos típusa.

Bal oldalt ott lesz, hogy Megjelenítés, ezt kinyitod, ráklikkelsz a Képernyő ikonra, jobb oldalt ott lesz a Képernyő neve

2020. dec. 14. 16:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, én is ezt a pwm-es dolgot hallottam.

Illetve érdemes lehet egy látásvizsgálatra elmenned. Én 7 éve szemüveges vagyok, most novemberben lett új szemüvegem (jóval erősebb), sokkal jobban látok vele, illetve ezen már van kékfény szűrő, és észrevehetően kevésbé fárad el a szemem gép előtt, illetve nem fáj a monitortól a fejem. :D

De ha látásoddal nincs is baj, lehet csak érzékeny a szemed. Lehet venni olyan szemüveget, ami nem dioptriás, csak van benne egy kékfény szűrő, akár érdemes is lehet kipróbálni. Ha jól tudom ilyent anno "gamer szemüveg" néven is árultak.

2020. dec. 14. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!