Miért van az, hogy a 2 Tb-os winchester csak 1,79Tb? Hol marad 210gb amit kifizettem?
Bementem az xtreme digitalba, hogy szeretnék egy 2 terrás külső winchestert. Odadták, kérdezték, hogy mire kell, hátha tudnak jobban ajánlani. Én mondom, hogy hát egy cég adattárához kell az éves összegyűjtésre. Pont 1,98 Terrára jön ki tehát épp jó lesz a 2 terra.
Az eladó mondta, hogy na, akkor ez tökéletes erre a célra, 2 terrás, épp, hogy ráfér.
Otthon bedugom a gépbe, leformázom, hát ez kész, 1,79 Tb a mérete.
Visszaviszem, panaszolom (másik eladó van akkor már) hogy a Tamás nevű eladó azt mondta, hogy ez 2 terrás, hiányzik róla 210Gb.
210Gb RENGETEG, ennyi erővel akkor adják féláron, ha már ennyit elcsalnak. Vagy hogy van ez?
2Tb-ot inkább a 2,21Terrás vinyóra kéne írni. Akkor lenne korrekt
8: figyelj. ÉN az egyszerű vásárló vagyok, aki elhiszi azt ami rá van írva a csomagolásra és azt amit írnak a weboldalon. KÜLÖN leírják, hogy 2048 Gb a kapacitása. Akkor miért írják le még külön, ha nem igaz,
Már értem amit írtok, csak azt nem, hogy miért nem úgy tüntetik fel?
10mm-ről tudom, hogy 1 cm.
Ez most olyan, mintha:
Veszek egy 1 cm hosszú rudat. A leírásban azt írják, hogy a hossza 10mm.
Aztán kiderül, hogy jéé, az csak 8.
Tehát 10mm = 8mm?
Akkor 2048Gb miért egyenlő 1790Gb-al?

A többi hiány egyszerűen gyártástechnológia, a formázott (tényleges) kapacitás egyszerűen azért kisebb, mert a gyártó a későbbi, esetleg meghibásodó blokkok számára külön területet zárol, a merevlemez így működik.

Nincs csalás, mivel a gyártó az SI prefixum szerint gyárt és címkéz. A rendszer meg az ISO 80000 szerint számol és vált. Attól, hogy nem ugyanaz a számok szerinti összeg, a két mennyiség egyenlő (2 TB = 1,81 TiB).
Merevlemez tipikusan az az eszköz, amire rá szokták matricázni: 1 TB = 1000 GB, így nincs tévedés. Ha a bolt azt tüntette fel, hogy 2 TB = 2048 GB (miközben 2 TiB = 2048 GiB), akkor azt elszúrták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!