Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi tortenhetett?

Mi tortenhetett?

Figyelt kérdés
Szokásos havi tisztítás után összeraktam a gépet (már kb 40x csináltam), beraktam a RAM-ot erre elkezdett csíkozódni a kép, gondoltam a RAM okozza megmozgattam és megjavult (erősen belevan pattintva mindenre odafigyeltem arra is hogy ne legyek szennyes) erre 30 perc után újra elkezdett csikozódni a kép és megint a ram volt baja majd szétvetett az ideg. új ramot kellene vennem? Fene se gondolta hogy ilyen érzékenyek ezek a ramok de nem baj
2020. dec. 10. 07:56
 1/9 A kérdező kommentje:
Várom az ötleteket tippeket mi baja eshetett a RAM-nak mert nem értem
2020. dec. 10. 07:57
 2/9 anonim ***** válasza:
83%
Mi a pöcsnek szedegeted szét havonta a géped? Ha állandóan ki-be rakosgatod azt a szerencsétlen modult, persze, hogy tönkre megy!
2020. dec. 10. 08:10
 3/9 A kérdező kommentje:
#2 jó nem kell leszedni a fejem nem tudtam
2020. dec. 10. 08:16
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem kell szétszedni a gépet havonta. Legfeljebb félévente egyszer, de ha évente egyszer van takarítva, attól sem lesz baja. Nem arra vannak tervezve ezek a cuccok, hogy ki-be legyenek mozgatva, hanem a folyamatos üzemre.
2020. dec. 10. 08:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha csíkoz a kép, akkor videokártya

leginkább VRAM hiba... vagy bármi a NYÁK-on

Ha garis, akkor mehet... persze előbb tesztelni kell egy másik működő gépben, hogy biztos legyen a dolog. Nem jó feltételezetten hibás alkatrészeket gariztatni. Biztos legyen, hogy az a hiba.

(Ha már nem garanciális, akkor reflow)

A RAM nem szokott csíkozni. Persze ha nincs videokártya, hanem csak processzorba integrált van, akkor a RAM működik VRAM-ként is, tehát csíkozhat az is. Ez esetben a slot-ot fújnám ki újra, kenném át isopropyl alkohollal, vagy spec. alaplaptisztítóval, meg magát a RAM-ot, főleg a csatlakozó részén.

Havi tisztítással nincs gond, de elég, ha kiviszed az udvarra, kifújatod minimum fokozaton kompresszorral vagy flakonos sűrített levegővel. Nem kell az alkatrészeket kiszedni.

2020. dec. 10. 08:28
 6/9 A kérdező kommentje:
#5 megnéztem a videokarit másik gépben de ott hibátlan ez 100% ram probléma
2020. dec. 10. 08:50
 7/9 anonim ***** válasza:

#5: A hozzászólás tökéletes, én sem tudtam volna jobban megfogalmazni.

Valóban a videokártya szokott ilyet csinálni, de ha már ilyet csinál, akkor már baj van. Lehet hogy az egyik memóriamodul túlmelegedett és beégett. Lehet, hogy a másik gépben azért volt "tökéletes", mert éppen nem a hibás memóriamodult használta.

Le kellene futtatnod egy VRAM tesztelő programot:

[link]

2020. dec. 10. 11:40
 8/9 A kérdező kommentje:
#7 mar irtam hogy ez ram problema. Hanyszor irjam meg le? Masik gepbe semmi baja a karinak
2020. dec. 10. 11:53
 9/9 A kérdező kommentje:
$7 videoramnak semmi baja ez 100% ram hiba
2020. dec. 10. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!