Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lecserélni a videókártya ventiét?

Lecserélni a videókártya ventiét?

Figyelt kérdés

Szeretném lecserélni a Gpum ventijeit mert nem működnek.

Nekem volna egy 9cm ventim+van még egy ami egy régi tápban van azis 9cm.

Az lenne a kérdés hogy a videókártyán hány pines csati van a ventiknek?

Addig nem nagyon szeretném még szétszedni még nem tudom hogyan fogassam oda a ventiket.

2020. dec. 10. 06:00
 1/2 P.O.C. ***** válasza:
Milyen típusú a kártya? Szerintem ne kókányolj, vegyél bele pont odaillőt.
2020. dec. 10. 06:58
 2/2 anonim ***** válasza:

A videokártyákon egyedi ventilátorok vannak, a vezérlésük is egyedi, csatlakozó is egyedi. Általában csak ugyanolyan lesz odaillő.

Tehát a jelenlegi eszközeidből azt tudod megcsinálni, hogy rágyorskötözőzöd, és olyan helyre dugod, amin 100%-on pörög.

A tápegységbe általában forrasztva van a ventilátor. Ettől függetlenül kivághatod, beleforraszthatod egy molex elosztóba pl, amit aztán rádughatsz a tápra. (Feketét a feketébe, piraosat meg: piros=5V ez nagyon lassú, sárga=12V ez meg hangos. Nekem nem jött be.) (Ha rendes csatlakozós az is, akkor ennek a bekezdésnek nincs jelentősége)

Alaplapra lehet rádugni leginkább ezeket a ventiket amúgy

Én ASUS videokártyámon van házventilátornak hagyományos PWM ventilátor csatlakozó hely. Erre simán rá lehet dugni, és vezérelni is tudja, ha PWM. Nagyon szimpatikus megoldás. De ritka.

2020. dec. 10. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!