Lecserélni a videókártya ventiét?
Szeretném lecserélni a Gpum ventijeit mert nem működnek.
Nekem volna egy 9cm ventim+van még egy ami egy régi tápban van azis 9cm.
Az lenne a kérdés hogy a videókártyán hány pines csati van a ventiknek?
Addig nem nagyon szeretném még szétszedni még nem tudom hogyan fogassam oda a ventiket.

A videokártyákon egyedi ventilátorok vannak, a vezérlésük is egyedi, csatlakozó is egyedi. Általában csak ugyanolyan lesz odaillő.
Tehát a jelenlegi eszközeidből azt tudod megcsinálni, hogy rágyorskötözőzöd, és olyan helyre dugod, amin 100%-on pörög.
A tápegységbe általában forrasztva van a ventilátor. Ettől függetlenül kivághatod, beleforraszthatod egy molex elosztóba pl, amit aztán rádughatsz a tápra. (Feketét a feketébe, piraosat meg: piros=5V ez nagyon lassú, sárga=12V ez meg hangos. Nekem nem jött be.) (Ha rendes csatlakozós az is, akkor ennek a bekezdésnek nincs jelentősége)
Alaplapra lehet rádugni leginkább ezeket a ventiket amúgy
Én ASUS videokártyámon van házventilátornak hagyományos PWM ventilátor csatlakozó hely. Erre simán rá lehet dugni, és vezérelni is tudja, ha PWM. Nagyon szimpatikus megoldás. De ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!