Érdemes lehet megpróbálni?
Van egy Dell Latitude E5520-as laptopom, abból is az i3-as verzió. Elég lassú szegény és már kezd elfogyni a türelmem. Mire bekapcsol telefonról megnézem a Neptunt és az elearninget kényelmesen, részletesen. Ezután el tart egy ideig amíg megnyitja az egyes programokat, legyen az böngésző, office vagy akármi. Ha már elkapta a bugit akkor viszonylag jól elmegy, bár olykor-olykor azért megakad, esetenként elég rendesen. Jelenleg van benne 6 GB ram és egy gyári (2011-es pecséttel) HDD (320GB, 7200 RPM). (Már kilőttem a felesleges alkalmazások rendszerrel való indulását.)
Sajnos jelenleg nem tudok másikat venni, így arra gondoltam, hogy tennék bele egy SSD-t, mégpedig a Samsung EVO 860-asát.
Megérheti beletenni? Ezekkel a specifikációkkal (link lent) és az SSD-vel jobban menne? Ha nem nagy a difi akkor nem szívesen vennék feleslegesen SSD-t, inkább spórolnék új gépre. Szerintetek megéri beletenni?
Megéri, persze.
Nyugodtan választhatsz egy olcsóbb típust is.
Aztán klónozd a régi meghajtót az SSD-re és ott folytathatod ahol előtte abbahagytad.
Itt van szemléletesen
https://www.youtube.com/watch?v=-ZwaUTffsag
Sőt, abban a laposban processzor is cserélhető. Második generációs i5 procit 6-7 ezer forintért kapsz bele.
És ha az opttikai meghajtó helyére szereetnéd beerakni a leevitézlett merevlemezt
Köszönöm a válaszokat!
Milyen SSD-t ajánlanátok, ami jó is és olcsóbb is, mint a Samsung? Ezt a típust már szerelem be ismerősnek és dícsérte, azért gondoltam erre. De nyitott vagyok másra is ha van ilyen jó.
4-es. Tudnál linkelni ilyen procit? Korábban kerestem de vagy nem találtam vagy ilyen 15 ezer forintokért találtam. Lehet rosszul kerestem vagy rossz típust. Nem tudom. (Sokat nem akarok rákölteni, mert nem jó a mikrofon sem és az akksi is el van már fáradva. Újat szeretnék, de arra még spórolnom kell egy jó darabig.)
Aksit rendelj az eBay-ről. Nekem 3 hete jött meg ~7000 Ft-ért (free shipping)
Procit a hardverapróról
Nem kell félni a használt daraboktól. Soha nem mennek tönkre.
SSD-ből én jelenleg 240-256 GB-os Hyperx, Adata SU800 és Crucial MX500-at használok. A második kettő laptopban működik (Dell és Lenovo) klónozott operációs rendszerrel.
2-3 éven belül biztosan nem kell őket leváltani, szóval pontosan nem ismerem a jelenlegi választékot, de ezt a fórumot ajánlanám figyelmedbe.
A jelenlegi választék már szinte mindegy. Mindenki ugyanazt adja: 500/500 MB/s írás-olvasás, 5 év gari, azonos TBW
Van pár kilógó, azokat kell csak kerülni. egyik kingson csak 300 valamennyivel tud írni?? ilyen laptopnak éppenséggel teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!