Nemrég építettem egy gépet, igazából semmi probléma nem lépett fel. Nem tudom, hogy a cpu gyári ventije vagy a gépház miatt melegszik a proci, de alapállapotban kb 45-60 fok között van. Sokszor csak azt látom, hogy ide-oda szökkken a Celsius fok. Felugrik kb 10 fokokat és utána lehűl, ezt csinálja folyamatosan. Ez normális? Tervezek új hűtőt venni.
Az is lehet hogy valami terheli a háttérben a processzort. Játékok alatt milyen hőmérsékletet produkál?
2020. dec. 8. 21:09
3/8 anonim válasza:
furcsa. ilyen magasnak, és ilyen hirtelennek nem szabadna lennie a hőingadozásnak. pasztázás jól sikerült? rendesen fent van a hűtő? rápattant/rácsavaroztad f🤭szán?
mondjuk ilyenkor friss rendszernél még mennek a háttérfolyamatok, szóval oké, hogy vannak prociigényes feladatok csak úgy random. De már az idle sem stimmel. Nálam 22 fok szoba mellett 30-32 fok idle, 40 fok a proci intenzív netezés-youtube mellet, fos intel hűtővel, minimum sebességen (1450 rpm), 60 fokos céllal.
és ez még 22nm 3. gen intel
2020. dec. 8. 21:29
4/8 A kérdező kommentje:
Ryzen 7 2700X a proci , gyári hűtőt raktam rá és már pár hete használom. Az idle ilyen 38-50 fok között szokott lenni nem vágom miért azt csinálja, hogy lehűl alacsonyra és utána felugrik vagy 8 fokot, pedig semmit sem csinálok.
2020. dec. 8. 23:17
5/8 A kérdező kommentje:
Játékok alatt attól függ. Egy enyhe játék alatt ilyen 55- max 65 . De nehezebbeknél pl. bf 1 felmegy ultrán ilyen 80+ fokra is.
2020. dec. 8. 23:23
6/8 anonim válasza:
az mondjuk oké..
neten nem tudtam kiigazodni. van,aki ugyanezzel a hibával van, de sokaknak meg 35-45 között ingadozik. szóval a kilengések okésnak tőnnek. de a hőmérséklet nem.
a 60 fok magában álláskor nagyon sok. háttérfolyamat ennyit nem csinál. ott valami kontakthiba kell, hogy legyen.
sajnos saját amd tapasztalattal nem rendelkezem
2020. dec. 9. 00:11
7/8 A kérdező kommentje:
Ha valaki ezzel a problémával küzd ajánlom,hogy kapcsolja ki biosban a performance es a precision boostot mert semmi értelme. Kicsit gyorsabb lesz a proci de asztalon folyamatosan ugrál 50,60 fokra. Most van 32 fokon (új hűtővel 30 alatt). Játékok alatt pl. Bf1 ultrán 50et sem érte el.
2021. febr. 27. 18:35
8/8 anonim válasza:
jaa, az persze,az egy hulladék. manual tuninggal sokkal előrébb' vagy. alacsonyabb feszen tudsz elérni magasabb all core órajelet. persze hozzáértés kell, meg több utánanézés, meg ki kell tapasztalnod a saját rendszeredet,asaját szilíciomudat. de amd nagyon jól állítható, nagyon részletesen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!