Hogyan lehet "feltörni" egy Dell Inspiron 7000 típusú notebook BIOS kódját?
Figyelt kérdés
Vaterán vettem használtan, szerintem minimum 3. felhasználó után, tehát NEM LOPOTT, csak éppen szeretnék néhány dolgot állítgatni a BIOS-ban. Ellenben le van jelszavazva, és az eladó nem tudja a kódot. Tudtok segíteni, hogy hogyan lehetne megfejteni? :-( Köszönöm előre is mindenkinek.2008. nov. 30. 19:07
1/2 anonim válasza:
Gondolom a notebookokban is van egy kis elem, ami ahhoz kell, hogy ne felejtse el a beálításokat. Kapd szét, valószínű meglátod a kis elemet, vedd ki, rakd vissza és minden beállítás visszaáll az eredetire a jelszóval együtt. (magyarán nem lesz jelszó) Az akksit is persze vedd ki. Ja meg persze csak akkor csináld, ha biztos vagy benne, hogy nem okozol kárt a szétszedéssel. Én amikor a PCmen addig húztam a procit amíg már el sem indult (:D), ezzel a módszerrel tudtam resetelni a beállítást.
2/2 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, mert valahol olvastam, hogy miután laptopról van szó, ezért nem ilyen egyszerű a dolog lévén, hogy az egy hordozható dolog, ergo bárki bármikor el tudja lopni gyakorlatilag pillanatok alatt és ha ő is csak simán kivenné az elemet, akkor roppant könnyű dolga lenne.
2008. dec. 1. 15:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!