Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen alaplapot ajánlanátok...

Milyen alaplapot ajánlanátok Intel Core i5-9600K proceszorhoz?

Figyelt kérdés

Legfőképpen játékra kellene. Jelenleg egy 2x8 GB 2400 mhz memória van, és egy nvidia 1050 TI 4 GB. Ehhez kéne egy jó alaplap.

Köszönöm!

2020. dec. 6. 16:43
 1/7 anonim ***** válasza:

MSI Z390 MEG Godlike

[link]

2020. dec. 6. 16:55
 2/7 anonim ***** válasza:

(Ha procivásárlás előtt állsz, akkor inkább 10. generációra mennék már a helyedben!! Ez alapján egy használt 9600K, ki tudja milyen előélettel még 40 ezret sem ér (mennyiért vetted?), mivel a fix órajeles 10400F újban 50 körül van, teljesítményben alig elmaradva a tökig húzott 9600K-tól. Ha már megvan a proci, akkor lehet továbblépni: )

Hogy menjen az előírtak szerint, ahhoz mindenképp Z jelű alaplap kell.

Nem merek nagyon drágábbat ajánlani, mert úgy néz ki, nem egy fullos géped van még. Olcsóbb, de kielégítő megoldások, minimális tuninglehetőséggel (4,6 ghz turbót tudja majd tartani all core):

MSI Z390-A PRO, ASUS PRIME Z390-P, GIGABYTE Z390 UD.

Ez a proci kihajtja simán a jelenlegi 200 ezres videokártyákat is. Illetve jobban mutatna mellette egy 3200 mhz RAM páros legalább.

Tehát ha játék lenne a felhasználás, akkor olcsóbb proci - drágább videokártya irányban mennék.

2020. dec. 6. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem MSI Z390 Tomahawk lapban van. Abban igaza van az előttem szólónak, hogy a 10. generáció foglalat váltással is járt, így ha most veszel újat, azt nem fogod tudni egyszerűen bővíteni, mindent cserélned kell majd, ha kinövöd.
2020. dec. 6. 17:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Intel Core i5-9600K proci mellé lazán mehet egy GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya. Mire ez a proci elavul addigra a 10. generáció is elavult lesz. Egy MSI Z390 MEG Godlike lappal még sok sok évig kihúzod.
2020. dec. 6. 17:58
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem enyém a gép, én csak a kérést teljesítem. Ilyen proesszort szeretne az öcsém és ehhez szeretnék egy jó videókártyát. Szóval a kérdésere válszoljatok, kérlek!
2020. dec. 6. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:

Ilyen processzort szeretne az öcséd? Akkor még nincs meg?

"Így már egészen más a leányzó fekvése!"

2020. dec. 6. 18:20
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha még nincs meg akkor felejtsétek is el. Olcsóbban kapsz i5-10400f-et..
2020. dec. 6. 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!