Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes DisplayPort átalakítót...

Érdemes DisplayPort átalakítót venni?

Figyelt kérdés

Üdv! Vettem egy LG 27GL63T-B monitort és itthon szembesültem vele, hogy a videókártyámon nincs DisplayPort csatlakozó. Jelenleg HDMI csatlakozással használom a monitort, viszont szeretném megkérdezni, hogy mivel lesz jobb, ha veszek egy DisplayPort átalakítót és azon keresztül használni a monitort? Jobban ki tudom használni a 144 Hz teljesítményt?

Egyébként a videókártyám: NVIDIA GeForce GT 1030

2020. dec. 6. 16:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Sajnos az NVIDIA GeForce GT 1030 videokártyával, játékok alatt nem tudnád a 144Hz teljesítményt kihasználni, még ha lenne rajta DisplayPort, akkor sem. Ide jóval erősebb videokártya kellene. Feleslegesen vennél DisplayPort - HDMI átalakító adaptert.
2020. dec. 6. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:

120 hz elérhető így is, nem?

De valóban, ezzel a videokártyával aligha fogsz futtatni stabil 144 fps-sel játékot, így lényegtelen.

2020. dec. 6. 16:27
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Akkor milyen videókártyát lenne érdemes vennem, hogy ki tudjam használni stabilan a 144 Hz-et?
2020. dec. 6. 16:41
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen játékokra?
2020. dec. 6. 17:09
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem, nincs értelme, HDMI és DP között egyébként sincs egetverő különbség.

Amivel lenne 1080p 144fps játékélmény, az minimum GTX1660, de inkább RTX2060. Vagy ha gondolod RTX3060 is lehet, ha találsz.

2020. dec. 6. 17:12
 6/8 A kérdező kommentje:
League of Legends lenne a legfontosabb.
2020. dec. 6. 17:47
 7/8 anonim ***** válasza:

Van olyan játék, amire a jelenlegi csúcskategória se mindig elég.

Szóval inkább mondj egy árkeretet, meg hogy mik a konkrét játékok, mi a géped többi alkatrésze! (különösképp a tápegység és a processzor)

2020. dec. 6. 17:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Mondjuk ahhoz a játékhoz édesmindegy a magas FPS meg a 144 hz. szerintem. inkább FPS játékokban van értelme ennek a technológiának.

Illetve ahogy nézem, 1080p highon is egész magasakat nyomat, gyakran bőven 120 FPS felett, akció közben 90 környékén.

Így akár még maradhat is a 1030 🤔

Ha csak LoL a cél, akkor én nem váltanék... feltétlenül

Annyi még, hogy afterburnerben lockold a framet 120-ra, úgyse kell több neki.

2020. dec. 6. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!