Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hol lehet legobb áron új...

Hol lehet legobb áron új VGA-t venni?

Figyelt kérdés

Amikor bejelentenek egy új videokártyát, akkor az egész jó árra nekünk ugye a nem kevés áfát rá kell számolni, de azon túl is szép kis hasznot tesznek rá a boltok.

Olyat hallok, hogy valaki szomszéd országban veszi, stb. Honnan/milyen oldalról vesztek VGA-t? Hardverapró például jó oldal, vagy vannak hasonló oldalak?

2020. dec. 2. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Nézz szét a szlovák www.heureka.sk oldalon, ez a szlovák árukereső. Itt csak 20% az ÁFA. Ha kozel vagy a határhoz, akkor jó megoldás lehet.
2020. dec. 2. 14:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát Romániában 24%, Szlovákia, Ausztria 20%. Ha utóbbi kettőhöz közel laksz, megéri átugrani megvenni, de ha valami baja lesz, akkor is rohangálnod kell.

Az árak jelenleg pedig a nagy kereslet, kicsi készlet miatt magasak. Ez a kereskedők “érdeme” (bár ez a dolguk, pénzt keresni). Itthon (meg Európában is ahol jelen van még) az alza teljesen korrekt árakkal indította a készleteit, tehát a gyártói ár dollárban x 1,27 x árfolyam, esetleg pluszban 5-10 ezer forint, de egy átlag 200-300 ezres kártyánal, friss megjelenésnél ennyi plusz haszon is teljesen elfogadható szerintem. A probléma ott kezdődött, hogy az alzának se volt normális készlete, a többi magyar kisker meg szabad rablást végezve akár 100 ezer forintot is rá rakott a kártyákra, mert így is megvették az emberek. Valószínűleg nagykerek szintjén is megy már az egymásra licitálás, áremelkedés, ezt meg a kisker is leköveti kényszerűségből. És ez nem csak Magyarországra igaz, hanem az egész világra, bár az utóbbi időben kezdtek csökkenni Európában a 3070 árak, de még mindig jóval magasabb, mint a reális 200-240 ezer lenni. Szóval külföldről se tudnál most venni olcsóbban, mert ott is drága minden jelenleg. Majd tavasszal hátha jobb lesz a helyzet, és elkezdenek az árak is csökkenni.

2020. dec. 2. 14:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Hardverapro-n van egy hirdető,aki felár ellenében elhozza neked németországból.
2020. dec. 2. 14:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahol így árulják:

-Frissen esett le a kamionról. Még forró! Gyorsan el KELL adnom! (mielőtt elkapnak) ;-P

2020. dec. 2. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Amúgy a legjobb, ha van ismerősödnek cége, aki el tudja számolni, vissza tudja igényelni az áfát.
2020. dec. 2. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Romániában élek, semmivel nem olcsobbak a kártyák itt sem, mint Magyarországon. Egy 3060ti-t eladtak egyik online üzletből a reggel, hogy-hogy nem, azt nem értem, de utána a készlet kimerült, ám az ára ott volt még kis ideig. 200+ ezer forintba ment el.

Jó áron nem hiszem, hogy lesz. Nekem egy gt710 van, amivel filmet nézni tudok, mert várok 1 hónapja a csodára, de rájöttem, hogy ha egy hónapja megvettem volna az rtx 2060-t 100 ezer körüliért, lehet nem jártam volna rosszul. Most nálunk ez a fos 160 ezer, ellenben veletek ahol 110 ezer:)) Vicces dolgok zajlanak.

2020. dec. 2. 14:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, akkor úgy tűnik várok tovább, ha mást nem tehetek :)
2020. dec. 2. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!