Számítógép váratlanul kikapcsol. Mitől lehet ez?
Új gép, márciusban raktam össze.
CPU típusa: HexaCore Intel Core i7-8700, 4300 MHz (43 x 100)
Alaplap neve: ASUSTeK COMPUTER INC. PRIME B360M-A
Memória: 2x8GB Kingston DDR4
Táp: EVOLVEO FX 650
Lemezes meghajtó: Samsung SSD 970 EVO 500GB (465 GB)
Lemezes meghajtó: ST500LM030-2E717D (500 GB, 5400 RPM, SATA-III)
Lemezes meghajtó: WDC WD10EZEX-22RKKA0 (1 TB, 7200 RPM, SATA-III)
Lemezes meghajtó: WDC WD20EFRX-68EUZN0 (2 TB, 5400 RPM, SATA-III)
BIOS típusa: AMI (05/27/2020)
GTX 1660 6GB grafika
Windows 10 Pro
Főleg játék közben, de volt már hogy simán netezés közben is előfordul hogy bármilyen előjel nélkül leáll a gép,mintha áramszünet lenne. Nincs kékhalál, semmi hibakód.
Tápot már cseréltem, 3 különböző grafikus kártyával is próbáltam és még mindig csinálja.
Leírtál egy csomó dolgot, de pl. hogy milyen tápokkal próbálkoztál eddig, azt még véletlenül sem.
Miként azt sem, hogy az újraindításnál milyen üzenetet kapsz. A szabálytalan leállásokat naplózza a windows és figyelmeztet is.
Kiegészítés:
Én megnézném, hogy az energiagazdálkoddásnál nincs-e beállítva valami ami ilyet okoz, esetleg egy billentyű kombináció, ami leállítási parancsot ad.
Előző táp: SilentiumPC Vero L2 Bronze, 600W
Újraindítás után semmit nem ír ki a Windows, eseménynaplóban pedig csak ennyi szerepel:
"Az előző rendszerleállítás (2020. 12. 01. - 22:22:54) váratlan volt."
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Nincs semmi beállítva, billentyűkombináció sem, már próbáltam a Windows-ot is újratelepíteni, biost is frissítettem, gyárira is visszaállítottam, figyeltem minden hőfokot játék közben, de a legnagyobb egy igényes játéknál 78°C volt a CPU-nál (cpu terhelés nélkül 35-40°C), minden más 55°C körül mozog.
Az első perctől csinálja, vagy csak később jött elő a dolog?
Az szinte teljesen biztos, hogy nem táphiba, mert ugyanazt a hibát három különböző táp nem fogja produkálni.
Takarítva nemrég volt, de előtte is csinálta már.
Nem rögtön az elejétől, kb 2 hónapig ment gond nélkül.
lehet tényleg áramszünet van? egy szünetmentes táp beszerzése elgondokodtató...
gombbal lehet gond? lehet rossz az érintkezés? próbáld átkötni az újraindítás gombra a bekapcs funciót! azaz az alaplapon cseréld meg a power és a reset kábeleket!
7/9
SSD és a HDD-k állapota is 100%
8/9
Háát kélem hogy naponta ennyi áramszünet lenne, és legtöbbször amikor játszom. APC szünetmentes tápom van.
A gomb dolgon még nem is gondolkoztam, okozhat az is ilyen váratlan leállásokat?
9/9
MS oldaláról húztam le, és ebay-en vett kóddal aktiváltam (semmi loader vagy ilyesmi)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!