Nem látja a merevlemezt?
Tök sötét a képernyő, és ezt írja ki: internal hard disk not found
To resolve this issue, try to reseat the drive.
Ilyet még sosem csinált a laptop és nem tudom mit tegyek. Hogy veszem ki és teszem vissza a merev lemezt? Meg tudom oldani itthon, vagy csattogjak vele egy szakértőhöz, nehogy a kezemben maradjon egy marék kábel?
otthon meg tudod oldani. de kell egy asztali gép, amibe átrakod a merevlemezt ellenőrzéshez.
szereléshez és YT videókat ajánlom.
keresőszó: „laptop típusa” + assembly
ha pattinteni kell a hátlapot, és nincs hozzá célszerszámod, akkor plasztik kártyát javaslok. lejárt diákigazolvány, sim tartó, személyi, bankkártya... de legjobb a célszerszám.
egyes laptopoknál viszont elég csak 1-néhány csavart kiszedni egy ablakocska felnyitásához, ami alatt ott a HDD.
boot lehetőségek között sincs észlelve a merevlemez?
Amúgy igen, jó esetben csak lepattintod a hátsó burkolatott, amit pár csavar tart a helyén és a 2,5ös hdd/ssd-t felfogod ismerni, azt is tarthatja 1-2 csavar max és megmozgathatod gond nélkül.
Újabb laptopoknál már kicsit bonyolultabb ha 6 ágú csillag csavarhúzót akar vagy teljesen egybe van az alja.
Laptop típus +Disassemble...erre keress, és láthatod hogyan tudod kivenni a HDD-t. Ami fontos, hogy teljesen áramtalanítsd-akku is ki. Sőt érdemes kesztyűben csinálni, vagy földelni a gépet.
Egy példa [link]
Én szereztem egy tuti jó HDD-t anno, azzal elindult a gépem, így a HDD volt a hibás, ami a jobbik eset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!