Miért csinálja ezt a monitor?
Figyelt kérdés
A gépemben kettő vinyó van. Az egyiket csak néha használom, és olyankor csatlakoztatom az alaplaphoz, mert alapból le van véve. Az oka mellékes. De ha leválasztom azt a másik vinyót, akkor a monitor a gép bekapcsolása után azt érzékeli, mintha a gép ki lenne kapcsolva. Akkor is volt ilyen, amikor a hangfalat húztam ki a gépből. A TV-mnek hülye hangszórója van, ezért a számítógép hangfalát használom a TV-hez, mert alig nézek TV-t. Ha úgy húzom ki, aztán úgy rakom vissza a hangfalat, hogy a gép ki van kapcsolva, akkor semmi baj. De ha úgy kapcsolom be a gépet, hogy az előző kikapcsolás óta valamelyik hardware máshogy vagy máshol van, akkor a monitor alvó módba kerül. Ilyenkor a kettő külső vinyót meg az egeret dugdosom ide meg oda az USB-csatlakozóknál, és valahanyadik próbálkozásra megoldódik a probléma. De az akkor sem normális, hogy néha 20-szor meg 30-szor kapcsolom be meg ki a gépet, mert nyilván nem használ neki. A régi monitorral is volt ilyen, tehát nem a monitornak van baja. Tehát hardware-t csak úgy lehet kivenni a gépből, ha ki van kapcsolva, és bekapcsolás előtt vissza kell rakni ugyanoda (USB esetén), különben meghülyül a monitorral. Mi lehet a baj?2020. nov. 30. 00:48
1/3 anonim 

válasza:

Alaplapnak az áramellátásával lehet a gond szerintem.
2/3 anonim 

válasza:

99% hogy döglődik az alaplap, vagy a táp.
Alaplap típust írhattál volna, mert ha valami 8-10 éves rendszerről van szó, akkor nincs miről beszélni.
3/3 A kérdező kommentje:
Az alaplap és a processzor is hétéves. De én nem vagyok akkora kocka, hogy háromévente mindent kicseréljek a gépemben, meg a pénzemnek is van jobb helye.
Az elsőnek köszönöm.
2020. nov. 30. 12:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!