Működne ezzel az alaplappal ez a proci?
MSI B450 TOMAHAWK MAX és Intel Core i3-4160.
Újítani szeretném a gépem, de egyszerre nem telik mindenre, és gondoltam, miért ne kezdjem az alaplappal? Érdekelne, hogy ha megveszem ezt az alaplapot, akkor ugyanúgy működne a kb. 5 éves procim, mint a jelenlegivel?
A processzor amit kinéztél, Intel processzor, az általad megnevezett alaplapba pedig Ryzen processzor megy (Am4 foglalattal rendelkezik).
Az 5 éves processzorod sem lesz jó bele.
Ha arra vagy kíváncsi: adott alaplapba milyen processzor megy, akkor a következőt érdemes tenni, keresőbe beírod:
Alaplap neve supported cpu list
MSI B450 TOMAHAWK MAX supported cpu list
Gyártó oldaláról letölthető egy lista is adott alaplapról az összes támogatott processzorral.
Ha alaplapot cserélsz, akkor processzort és memóriát is kell (vagyis valószínűleg.. DDR3 RAM-od van még, igaz? Ha gépfrissítés jön, akkor mér olyan alaplap van csak, amibe DDR4 kell. De a RAM-ok jól tartják az árukat, tehát ez minimális buktával megúszható). Ezt hívjuk platformváltásnak.
Ha a jelenlegi foglalatodat szeretnéd kimaxolni, akkor még a jelenben használható géppé lehet tenni. Jó kérdés, hogy megéri-e, mert nagyon drágán adják a régi csúcsprocikat.
4790, de talán 4770 is elég még az FHD 60 fps játékokhoz. Low-medium graf meglesz egy jobb kártyával, pl 1660 super. Ez elérhető... talán ez a minimum költség, amivel el lehet érni, hogy a mai játékokat is tudd futtatni élvezhető szinten.
Kérdés, hogy milyen alaplapod van most? Érdemes-e fejleszteni rá? Ezt kell megtudnunk. Mik a lehetőségeid pénzügyileg? Milyen táppal rendelkezel?
mast vegyel/kerjel karira
semmi ertelme megvenned "elore" hogy felretedd porosodni
inkabb a penzt tedd felre, ha evekig jonn ossze egy gepre az is jo
amugy pedig 50ert hasznaltan jobbat vehetnel szerintem csak ido es utananezelodes kerdese
hardverapro.hu
igen teljes gepet
tied meg kb. 10-20ert mehet el max vagy ezt is hozzateszed vagy ennyivel kevesebbet fizettel
ilyen egyszeru
ez de a keresgeles nehezebb ha nem ertesz hozza, meg aztan nem tudom lebonyolitasa se feltetlen egyszeru...
jo proci (es apu,igp,gpu) az
de abbol adodoan hogy mostani procit akarna hasznalni valoszinu mindegy milyen gyenge igp s lenne
nem kimondottan erne meg meg azta keretbe beleferne? RAM+CPU+LAP ujonan 50ig?
igaz en is jatekos gepre gondoltam hasznaltan, ha IGP s nem jatekos is jo akkor olcsobban is meguszahtod cseret (de erosebb, modernebb lenne) vagy premiumabb Home "MultiMedia"/Netezos gepet is vehetnel
ssd+hdd vel, sok jo rammal es mostanidtol tobb magos/szalas procival
ja ez i3 4160 as kerdes azthittem pentiumosnal vagyok
ez turheto, ma mar nem eros persze de hasznaltan nem tudom lenne e jelentosen jobb tole, de azert szerintem igen hiszen sok ev eltelt azota.
Xy4
Diákmunkázni szerintem tudsz menni, nem csak nyáron. 16 év felett. Nézz utána ennek! Diákszövetkezeteken keresztül tudsz dolgozni, szülői beleegyezéssel... persze már amennyire a covid helyzet engedi, és van munka.
Minimális költségen akkor lehet még fejleszteni ezt a gépet.
Pl:
4770 + RX470/480/570/580
Használtan. Ez kb 55-60 ezer.
Esetleg még RAM kellhet... nem derült ki mennyid van. 8 ezer
Illetve a tápot jó lenne megnézni. Amíg egy noname cucc van benne, addig nem érdemes fejleszteni. Használt FSP van 5 ezer körül. Megéri,ha kellene. Úgy tudod megnézni, hogy mid van, ha leszeded a gép oldalát, és elolvasod mi van a matricára írva.
Ezzel az FHD elérhető. Fix 60 fps nem lesz mindenhol, de élvezhető szint. Szóval gyűjtsd a pénzt!
Elvileg ilyen tápom van: [link]
RAM-om pedig HyperX Fury 2x4 GB DDR3
Akkor a RAM az nem feltétlenül sürgős. El lehet lenni a 8 gigával. Érdemes lehet később 2x8GB-ra váltani.
Táp nem túl biztató.
Akkor a fejlesztési irány belőve. Gyakorinál szakszerűbb segítséget a prohardver fórumon kapsz majd, különféle altopicokban. Segítenek használt tápot venni, procit, videokáryát.
Használt processzornál ha látsz delid jelöltet, az frissen van pasztázva belülről, tehát biztos nincs gondja melegedéssel.
Videokártya használtan lutri, de ennyi pénzért ez ilyen.
Szóval ha gamer irány van, akkor ez lenne a sorrend:
TÁPEGYSÉG!!!
Videokártya
processzor
(RAM)
[(Vagy: Teljes platformváltás - 15-20 ezerrel kerülne csak többe, viszont később fejleszthető)]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!