Adott egy 2012(MID)MacBookPro 4gb raknak, de lassú, mit tegyek? (Tovább lent!)
Sziasztok!
Tehát van ez a MacBook 4gb rammal 500gb hidd-vel amit kaptam, mert sajnos a régi gépemnek annyi, így kaptam egy ilyet aminek nagyon örülök. Soha életemben nem volt MacBook-om nem is nagyon vonzott, de tetszik egyébként. Viszont a gond vele az, hogy baromi lassan nyit meg mindent, és a bootolas is elég sok idő... Amikor már megnyílt a böngésző akkor ott gyors belül, de minden más amit meg nyitsz lassú. Catalina MacOS van rajta, Én arra gondoltam, hogy talán az lehet a hiba(Túl korszerű neki?!), de egy tapasztaltabb, hozzáértőbb válaszát várom ezügyben. Tudom, hogy nem egy korszerű gép, és ne várják sokat tőle, de most jelenleg ez van nekem és kell dolgoznom valamin.
Előre is köszönöm az értelmes válaszokat és a segítséget!
Sziasztok!
Kicseréltem a RAM-ot és jelentősen javult a teljesítmény, de egyelőre 8GB RAM-ot raktam bele, mert volt itthon egy Lenovo Y50-70-es gép ami szétvolt törve(Kijelzője inkább), de eszembe jutott, hogy talán jó lehet a RAM, ami ugye abba alapból 8GB. Megnéztem a neten milyen való bele és elméletben egyezett, majd gyakorlatban is, szóval most örülök. A következő lépés egy SSD lesz, de egyelőre megvagyok elégedve a teljesítménnyel. Utolsó lépésként ha meglesz az SSD, akkor rakok bele 16GB RAM-ot is. Köszönöm a segítséget nektek!
Üdv.
Azt le tudnád még írni, hogy milyen márkájú és típusú volt az a RAM, amit kivettél és milyen volt az, amit beletettél? Tudod ebből tanulunk mi is!
Tehát, akkor most 10GiB van benne? Na az már döfi! :-)
Sajnos nem írtam le sem a márkáját, sem a típusát annak a RAM-nak amit beleraktam.. Nem 10GB, hanem 8GB került így bele. Viszont ami benne volt RAM, annak a típusát le tudom írni. Nos, ez van az egyik RAM-ra írva szóról-szóra, számról-számra:
- SK hynix: KOREA 08 2GB 1Rx16 PC3L - 12800S-11-13-C3
HMT425S6AFR6A-PB NA AA 1422
Amúgy alapjáraton ez a fajta RAM van benne: – DDR3 SO-DIMM formátum
– 67,6 mm × 30 mm
– 2 GB vagy 4 GB
– 204 tűs
– PC3-12800 DDR3(DDR3L is jó bele) 1600 MHz típusú RAM
Viszont most utánanéztem a neten és szerintem ez volt benne, mármint a Lenovoban: [link]
Legalábbis azt írják, hogy alapból ez van benne, de nem mondom 100%-ra, mert sajnos tényleg nem néztem meg... Viszont emlékeim szerint is ez lehetett.
Remélem, hogy tudtam segíteni valamit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!