Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma, miért...

Mi lehet a probléma, miért nem tudom bekapcsolni a számítógépem?

Figyelt kérdés

Karácsonyra szánnám ajándéknak a most összedobott gépet, de nem tudom működésre bírni egyszerűen. A konfig az alábbi:

Fx 8300

Gigabyte 970a-ds3p

24 G ram

Gigabyte gtx 960 3x

Master cooler 450m

1tb western digital hdd

A lap+proci+ram kombót együtt vettem 1 hónapja, akkor hibáztam egy picit mivel nem volt még meg a gépház így már nem is tudom min probáltam ki és amikor bekapcsoltam nem figyeltem és hozzá ért fémhez pár pillanatra az alaplap, halottam is a hangját, de nem történt semmi nem kapcsolt ki, sőt utána többször is elindítottam akkor is az említett táppal, és karival, szóval nem hinném hogy a táp nem lenne elég a rendszerhez, gondoltam hogy lehet a ház kapcsolója rossz, de amikor csavarhúzót az éríntkezők közé dugva próbálkoztam akkor is csak egyszer, és egy-két másodpercre pörögtek fel a ventik.

Mi lehet a probélma, megsütöttem volna pár kritikus áramkört a korábbi tesztelés során, de akkor korábban (egy hónapig álltak az alkatrészek a dobozaikban míg ma összenem raktam újra őket) miért működött utána is tökéletessen, vagy a táp kevés lenne, de hisz az előtt is ezzel próbáltam ki, az sw power és társait, szinte már minden létező pozícióban is kipróbáltam de semmi, kezdjem eggyesével kihúzogatni a kábeleket, hátha valami mégiscsak rossz lenne?

Teljessen tanácstalan vagyok.

2020. nov. 26. 13:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az alaplap halott, vagy a táp, bár inkább az alaplap.
2020. nov. 26. 13:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Tápot mavettem ki egy 24/7 használt gépből, de max megpróbálhatom az én tápom berakni, nem hinném hogy azzal lenne a baj, én csak azt nem értem hogy ha az alap lenne szar akkor a leírásban említett incidens után hogy tudtam volna még többször is utána elindítani minden probléma nélkül.
2020. nov. 26. 13:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Mert a zárlat tönkretett egy kondit, de nem azonnal folyt szét, így csak pár nap múlva tett akkora kárt az alaplapban, hogy az már képtelen elindulni. Ma már olyan fajta kondik vannak az alaplapokon, amik közvetlenül maguk alá folynak ki, nem veszed észre amíg ki nem forrasztod.
2020. nov. 26. 13:51
 4/5 A kérdező kommentje:
Beszéltem egy helyi számítás technikai céggel, azt mondták hogy hardveres problémákat, kűlsős céggel csináltatják, pontos ár ajánlatot nem tudtak adni, de azt mondták ha menthetetlen akkor nem kérnek költséget a bevizsgálással. Az lenne a kérdésem annak aki jártas ilyen témában teszem fel ha menthető, az durván mennyibe kerülne nekem?
2020. nov. 26. 16:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Gyerekek, én besírok. Most hogy haza értem átnéztem minden kondenzéatort minden áramkört a lapon de nem láttam semmit. Aztán eszembe jutott hogy az ezelőtti gépem egyszer tejlessen beszart nem akart képet adni bármivel próbálkoztam, akkor valaki azt ajánlotta hogy cseréljek bios elemet, veszteni valóm nem volt kiprobáltam és bejött, szóval miközben nézegettem a lapot eszembe jutott ez a történet és kicseréltem a bios elemet, és lás csodát minden hülyéskedés nélkül pöcre indult is, bios kezelő sem mutat semmi rendellenest, jött a mixem is nem kis pénzzel, tiszta happy end ez a mai nap, legalább is a vége.
2020. nov. 26. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!