A gépen lévő csatlakozók melyik alkatrészhez tartoznak?
8()
Ahova a billentyűzetet dugod az a billentyűzethez tartozik, ahova a monitort dugod az a monitorhoz tartozik..
Továbbmegyek: ahova a mikrofont dugod az a mikrofonhoz tartozik, ahova a fülhallgatót dugod az a fülhallgatóhoz tartozik és így tovább.. :-P
Mutasd meg azt a képet arról a videókártyáról.
Az alaplapokon szokott lenni kép kimenet monitornak, mert nem mindenkinek van szüksége külön videókártyára. Ha a processzorban van beépített grafikus vezérlő, lehet használni azt is, és akkor az alaplapon keresztül éred el, máskülönben a monitort a videókártyára dugod.
Szokott lenni az újabb videókártyákon type-c csatlakozó is, de ez is videókimenet, hiába egyezik meg formailag usb interfészt használó usb bemenettel, hiszen vannak egerek, billentyűzetek, amik usb-c kábellel mennek, de ezt is alaplapra dugod, nem a videókártyára.
Esetleg néhány videókártyánál van külön kábeles visszavezetés az alaplapra is, de azok felhasználása igen specifikus, ritka.
"Én láttam egy képet egy videókártyáról, amin voltak ilyen csatlakozók."
Billentyűzet és egér csatlakozók video kártyán? :-o
Nem véletlenül a DisplayPort csatlakozóval kevered? Valóban hasonló az USB-hez, de ha jól megnézed, kicsit más a méretezés, és az egyik sarka le van vágva 45°-ban.
Az USB amúgy egy univerzális csatlakozó (főleg adattárolókhoz, beviteli eszközökhöz), míg a DisplayPort az egy modern monitorkábelhez való szabvány.
#6 Azóta jobban megnéztem azt a képet, és szerintem az az alaplaphoz tartozik, csak először nem vettem észre csak a videókártyát. Bár azt nem tudom, hogy hogyan lett odacsatlakoztatva az a videókártya az alaplapra.
Egyébként itt a negyedik képről van szó. --> [link]
A negyedik képen önmagában egy videókártya van. A csatlakozók alatt ott is van a logójuk, az a dupla P betű alakú a displayport jele, a másik egymás mellett pedig a hdmi.
Az utolsó képen pedig a videókártya egy riser kábellel van rákötve az alaplapra, amiatt áll függőlegesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!