Otthon mennyire lehet biztonságosan szétszedni és a
ventilátort kitakarítani egy laptopnál?
Figyelt kérdés
Egy Asus Rog Strix GL503VM-ről lenne szó. Az egyik venti olyan mintha nem pörögne teljesen és mintha valami zavarná. Itthon mennyire lehet biztonságosan szétszedni? Garancia már nincs rajta.
2020. nov. 24. 16:11
1/8 anonim válasza:
Itt a műszaki beállitottságon múlik, ha nem megy inkább vidd be a legközelebbi számtechboltba
2020. nov. 24. 16:35
2/8 anonim válasza:
Én egyszer kinyírtam az egyik zsanércsavar foglalatát... na már nem azért mert otthon csináltam, vagy nem értek a csavarhúzóhoz, hanem mert egyszerűen ennyire szar gyenge anyagból vannak 😕 Szóval ez a szakinál is megtörtént volna... Erre kell figyelni... bár nem lehet elég óvatosnak lenni, ha fos a műanyag
Úgy gondolom nincs ok, amiért otthon ne lehetne szétszedni. ugyanazokkal a szerszámokkal dolgozik ő is. philips csavarhúzó meg műanyag pattintó... ennyi kll hozzá
nameg egy jó assembly videó youtube-ról :)
Ha letörik, akkor meg vissza kell ragasztani a csavarfoglalatot. A sima pillanatragasztó is már erősebb az eredeti műanyagnál sajnos.
2020. nov. 24. 17:11
3/8 anonim válasza:
Szétszedni általában könnyű, az összerakásnál már adódhatnak problémák. ;-)
2020. nov. 24. 17:11
4/8 A kérdező kommentje:
Igazából sikerült hozzáférni a ventihez, nagy döbbentre 2 év használat után nagyon kevéske por volt benne. De most is hallatszik az a fura hang. Meg a jobb oldali olykor leáll, olykor bekapcsol. A bal oldali viszont folyamatosan pörög. Ennek alapból így kell lennie? 2 év alatt eddig nem is figyeltem.
2020. nov. 24. 17:22
5/8 anonim válasza:
Szétszedni nem bonyolult egy ilyen laptopot, grat h sikerült :) nem, nem így kéne működnie. lehet a venti csapágyas pl vagy valamin tényleg akad. annak a cseréje már viszont komplikált :D
2020. nov. 24. 19:18
6/8 A kérdező kommentje:
Játszottam egy Warzone menetet és mind a 2 maximumon pörgött, de nyikorog.
Utána olvastam a csapágyas dolognak és írták pár helyen hogy WD40-el kell befújni, mert mind tudjuk hogy a WD40 mindenre jó 😄
2020. nov. 24. 20:02
7/8 A kérdező kommentje:
És még annyi, hogy játék után megnéztem a hőmérsékleteket és minden rendben van, nincs túlmelegedve semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!