Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ram mhz változás?

Ram mhz változás?

Figyelt kérdés
ddr4-es ramokról van szó, kingston hyperx fury, van 2db 4 gigás 2400mhz-s ram a gépembe és utólag vettem hozzá még 2db 4gigás ddr4-es ugyanilyet csak nem 2400mhz-sat hanem 2133mhz-sat, berakhatom nyugodtan mellé nem? ha jóltudom ilyenkor a rendszer az első 2 ramot ami tudna nagyobb mhz-t leveszi 2400mhz-ről 2133mhz-ra és ennyi, ugye? :D ez úgy is működne hogyha mondjuk a 2400mhz mellé 3200mhz-sat vettem volna? akkor meg a 3200-asat vette volna re 2400mhz-ra ugye? így is tudna normálisan működni gond nélkül ugye?
2020. nov. 23. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Berakhatod, nem lesz gond vele. Mindíg az alacsonyabb órajelű ram sebességével fog menni. Bár nem értem, hogy akkor már miért nem 2400-ast vettél, ha már az van benne.
2020. nov. 23. 15:33
 2/4 anonim ***** válasza:
67%

Ez pontosan úgy működik, ahogy leírtad.

Esetleg még jó lenne tudni milyen ramokkal dolgozik az alaplapod, mert ha az eleve nem is tudna 2133MHz fölé menni, akkor ez így tökéletes is.

Most csak kiragadok egy alaplapot:

[link]

Ahol nagyon jól látszik, hogy nem finyáskodik a RAM-ok területén.

2020. nov. 23. 15:44
 3/4 A kérdező kommentje:

ez ilyen előre összeállított konfig volt egy számtech boltban, csak akkor nem értem hogy ők miért állítottak össze olyan konfigot amiben egy max 2133mhz-t tudó alaplapot raktak bele egy 2400mhz-s rammal, bár lehet hogy nemvolt nekik 2133 mhz-s ramjuk és akkor a 2400-eset rakták bele szóval nyilván indokkal történt nem nyílván nem hülyék és nem véletlen volt :D azért vettem 2133-asat mert akkor amikor vettem a +2 ramot akkoriba nem nagyon értettem hozzá, tesóm segített belerakni is a gépbe :D szóval nem is baj hogy 2133-asat vettem kiegészítés képpen mert a 2400-as "eredeti" ramok is csak 2133-on mentek mindig is mert az alaplapom nem tud ettől többet, gigabyte b150-hd3p [link]

Maximum Speed 2133 MHz

2020. nov. 23. 16:15
 4/4 anonim ***** válasza:
46%
Végülis nem baj, hogy gyorsabb RAM-okat raktak bele, hiszen ha fejleszted a gépet és akkor még nem nagyon elavultak a DDR4-es RAM-ok, akkor legalább azokat viheted tovább az új alaplapra és az már nagyobb bizonyossággal gyorsabban is tudja őket kezelni.
2020. nov. 23. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!