Ha más fajta de ugyanolyan frekvenciájú, gb-os RAM-ot teszel egymás mellé, nem lesz baj? több lenn
Most van a gépemben 2x8 GB HyperX Fury Black Series 2666 MHz-es CL16 RAM, és most akarok venni melléjük még 2x ugyanilyet, de már nem találtam, csak sima HyperX Fury-t, aminek a külalakja kicsit más, viszont minden más egyezik (CL16, 2666 MHz).
Nos tehát lehet ebből baj, jól fognak dolgozni ezek együtt? (persze kit-ben lesznek berakva 2-4, 1-3 slot)
Netről rendeld és 14 napig visszaküldheted, így nincs kockázat..
A kérdésre válaszolva: nekem Samsung ram mellé ment Kingston, a lassabb ram sebességén üzemelnek dualban, hiba nélkül.
tied még másik márka is, akkor nem lesz gond sztem! :)
Még egy kérdés: ugye mostani 2x8 gb-os kit, na de mi van ha 2x16-osat veszek ugyanebből a márkából és úgy rakom a többi mellé?
#2 az hogy kingston nem jelenti azt hogy nem samsung maga a ram, a kingston, meg az összes népszerű gyártó veszi a ramokat, nem gyártja, rárakja egy nyákra, esetleg tesz rá egy bordát és itt véget is ér a közreműködése. Ahogy videokártyánál is tök mindegy hogy asus\msi\giga, attól még maga a gpu vagy amd vagy nvidia, és ez a lényeg ha teljesítményről\kompatibilitásról van szó. Azért léteznek ram kitek hogy el lehessen kerülni hogy pl samsung mellé micron kerüljön, nem feltétlen lesz belőle kompatibilitási gond, de előfordulhat. Hiába veszed akár betűre ugyanazt a típust, semmi nem garantálja hogy ugyanonnan jön maga a ram chip.
A 2x8+2x16 alapvetően nem okoz problémát, nekem is ilyen konfigurációban vannak a ramjaim, bármilyen gond nélkül már másfél éve. De ha nem samsung-samsung, micron-micron, vagy hynix-hynix akkor *lehetnek* problémák. Nem kötelező jelleggel, de lehetnek.
Tehát méret, órajel vagy késleltetés kompatibilitás szempontjából mindegy, a leglassabb ram órajelén fog működni mindegyik, de működni fog. Dual channelhez, ahogy írtad is, érdemes a megfelelő párban beszerelni őket(de akárhogy rakod be működik az is, csak ha 8-16gb van párban, akkor csak az első 8gb ig működik a dual channel). A gyártók(a tényleges gyártók, a tehén, nem aki dobozolja a tejet) eltérése okozhat csak inkompatibilitást, ezt sajnos nem tudod előre megmondani, le kell tesztelni - de ez ma már nagyon minimális kockázatot jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!