Egy használt i7-3770 proci miért ennyire drága?
Azért mert a 3. generációs intel i processzorok voltak a legerősebbek.
A jelenlegiek csupán pl a magok száma miatt %-osan jobbak, valamint az újak kevesebb áramot fogyasztanak.
De bármilyen komolyabb gépekkel foglalkozó személyt kérdezel a válasz egyértelműen az hogy a 3. generáció volt a legerősebb. Ebből kifolyólag ritkább és értékesebb.
#3 nem tudom te mire gondolsz nem voltak nagy szamok es most foleg nem azok
1 ho garisok, szerintem Ezek hasznalatlan procik lehettek mellesleg
tobbit is nezegetem, sok hirdetes nem aktiv
teljesitmenye alapjan amugy 20-25ezret siman meger
ha garis az az 5ezer plusz annyira nem veszes
van aki nem akar platformot csederli, egy gyenge i5 vagy meggyengebb proci utan azertt elorelepes
meg delidelteket latok vagyis amiknek jobbs tettek a kupak hovezeteset
igy ez plusz ertek
amugy en ugylattam eleg sok friss aktiv hirdetes van ahol csak 3770 rol van szo vagyis nem "viszontelado" hanem maganszemely es 25 vagy alatta arulja
regebbi hirdettesekben szinten volt igy
Feljebb ez bizttos nem fog menni,
Tularazni meg mindeg mindent lehet azt vagy lesz halek vagy sem
#2 “ Azért mert a 3. generációs intel i processzorok voltak a legerősebbek.”
Egy évtizeddel ezelőtt talán az volt, most teljesítményileg megegyezik egy régebbi Ryzen 3 1200-al.
Tökéletes bizonyítéka a fogyasztói társadalomnak, hogy az utánnam válaszolók nem ismernek mást csak hogy "Legyen újabb és újabb, mert a régi az rosz és gyenge".
Egy i7-9700-as processzor 105.000Ft és mindössze 20%-all erősebb mint az i7-3770.
Érdekes lenne, ha a 10 éves Ferrarit kikellene dobni a szemétbe mert hát 10 éves ezért elavúlt.
Ahogy haladunk előre egyre silányabb minőségű anyagokból rakják össze az informatikai eszközöket, csak hogy újat kelljen venni. Éppen ezért vásárolnak az ÉRTELMESEBB, A SZAKMÁBAN JÁRTASABB emberek régebbi dolgokat, mert azok még tartósak.
Ezek a fórumokon és youtube videósokon informálódott fiatalok pedig inkább menjenek el tapasztalt gépszerelőkhöz és okosodjanak.
"Egy i7-9700-as processzor 105.000Ft és mindössze 20%-all erősebb mint az i7-3770."
Aztán mióta? Sok esetben az a 20% van 50-70-100%-is. A DDR4 sávszélelőnyét se felejtsük el. Szóval akinek kell a számítási teljesítmény za megveszi az újat, akinek meg nem...
A Ferraris példa nettó hülyeség, a Ferrari nem tömeggyártású használati cikk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!