Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az Intel hogy van egy szinten...

Az Intel hogy van egy szinten mint az AMD?

Figyelt kérdés
Ha összevetünk pl egy Ryzen 5 3600-at meg egy I5 10400F-et akkor azt lehet látni,hogy játékban(én játékra használnám) egy kicsivel jobb de max ugyan olyan szinten van az Intel mint az AMD pedig az amd 7nm-es gyártást használ az Intel meg 14nm-ert...Ez mitől lehet?
2020. nov. 22. 17:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Úgy hogy a nm önmagában nem minden. A Radeon VII meg az RX 6900 XT is ugyanúgy 7nm és ég és föld a 2
2020. nov. 22. 17:20
 2/16 anonim ***** válasza:
50%

Ha összevetünk pl egy Ryzen 5 3600-at meg egy I5 10400F-et akkor azt lehet látni,hogy intel olcsóbb 20k-val és jobb játékok alatt, 20k-ból kijön 16 gb ram .

[link]

[link]

[link]

2020. nov. 22. 17:38
 3/16 A kérdező kommentje:

Igen,eddig a 3600 volt nyáron a favoriton akkor még 60k volt.

Nem értem az amd-nél mi ez az éremelés de szinte az összes processzorainál ez van

2020. nov. 22. 17:52
 4/16 anonim ***** válasza:
55%

A Ryzen sorozat indulásakor volt jó az AMD, amikor megbotránkoztatta az intel processzorait fél áron ugyanazzal a teljesítménnyel. Azóta bizony rájöttek, hogy beégtek az emberek tudatába és már nem kell az intel alá vágni, ígyis veszik mint a cukrot..

Személy szerint másfél éve még lehet az amd előnyösebb lett volna, de mára már nem.

Egyedül csak az oc és a gyorsabb támogatott ram, illetve munka közbeni teljesítmény szól csak a javukra, más nem. Míg az intel kicsit fordított, sőt, rá is tett egy lapáttal azzal, hogy nem csak olcsóbb konkurenciát adnak ki ugyanabban a kategóriában, de erősebbet és gyorsabbat is, főleg gaming terén. Lásd, i5-10400f vs Ryzen 5 3600. Azért az a 20 ezer különbség nem mindegy, főleg hogy az erősebb processzor itt az olcsóbb. Arról már nem is beszélek, hogy a 11. Gen is ugyanabba a foglalatba jön.

Az amd 4-5 generációját támogató foglalat is elég nagy larasztvakítás volt, mivel a lapok többségére vagy bios frissítés nem lett, vagy egyszerűen csak nem támogatta.. Így aki procit váltana, amúgyis lapot kell cserélni, akkor már tényleg értelmesebb az intel a fentiek miatt is. Most azon a plusz párszáz ram mhz-n nem fogok vergődni.

Egyébként aki játszani akar, elég megfontolandó az i3-10100f is, ami jóóvaal olcsóbb a 10400-tól, de FPS terén alig van különbség.

2020. nov. 22. 18:05
 5/16 A kérdező kommentje:

Engem csak a gaming érdekel,oc-zni nem fogok,veszek egy olcsóbb z490es lapot(msi a pro) az bőven jó ha később nagyobb ramra váltok.

Max majd veszek később k-s processzort ha nagyobb órajelet szeretnék

2020. nov. 22. 18:26
 6/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ha nem OC zel minek a Z s lap?

inakbb dragabb nem Z s kell ami gyorsabb ramokat is tamogat

hogy miert ment feljebb az amd ara az erdekes

valoszinu karacsonyi (vagy ujev utani..) "learazas" lesz vagyis akkor megy majd a regi aron

2020. nov. 22. 18:35
 7/16 A kérdező kommentje:

az 5800x egy baromi jó proci lenne még itthon sem kéne nagyon 160-170k fölé mennie arre a pcx-en pl majdnem 240k....

Mostanában tervezek gépet venni egyenlőre csak belépő szintre egy 6 magossal de 1 én után azért már egy max 130ezres 8-10 magos jó lenne.

Kb minden teszten nagyon jól teljesít az amd de +30-50ezreket nem ér ha ennyiért pár fps-el kevesebbet tud az intel.

2020. nov. 22. 18:50
 8/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Jo latni es hallani hogy az Intel ilyen jol all

[link]

10100F 30ert ajandek

2020. nov. 22. 18:51
 9/16 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

en mivel nem hasznalom ki mindeg a energiahatekonysagert vagyok oda

[link]

amiben sok mag van az tobbet fogyaszt

viszont a Mobil (laptop) Ryzen 3 4300U fogyasztas teljesitmeny mutatoja nagyon jo

2020. nov. 22. 18:58
 10/16 A kérdező kommentje:

Hát az árazás nagyon sokat billent az intel javára most :D pont fordított a szituáció mind előtte pár hónappal.

Csak nem értem pl,hogy a 3600 mért ment fel 60k-ról 75k-ra....

2020. nov. 22. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!