Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Archiváláshoz DVD vagy pendriv...

Archiváláshoz DVD vagy pendrive a jobb megoldás?

Figyelt kérdés

Nem hatalmas mennyiségű adatról van szó. Évente 3-4 GB fotó keletkezik, amit szeretnék megőrizni.

A DVD olcsóbb, de ekkora mennyiségnél pár ezer forint lenne a különbség éves szinten, ami belefér. A felhő tárhely ezekhez képest drága.

Attól tartok, hogy néhány év múlva már bajos lesz eszközt találni a DVD lemez olvasáshoz. A pendrive meg nem tudom mennyire biztonságos. Hány évig őrzi meg az adatokat?

2020. nov. 21. 12:20
 1/9 P.O.C. ***** válasza:

Egyikben sem lehet 100% -ig megbízni, a biztonságos adattárolás lényege, hogy legalább 2 helyen, különböző adathordozón legyen tárolva az adat.

Amúgy vannak ingyenes felhőszolgáltatások. Pl az OneDrive Basic 5 GB -ot ad.

Google fotók 15 GB -ot, és senki se mondta hogy csak 1 accountod lehet. ;)

2020. nov. 21. 12:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A pendrive nem megbízható..

Olyat válassz amit évente vissza tudsz ellenőrizni hogy olvasható-e még és minimum 2 példányod legyen belőle (ha a másik megdöglik még marad 1)

2020. nov. 21. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egy winchestered, amit a relatíve kis tárkapacitása miatt már nem használsz, de nincs baja?

Az is megfelelne a célnak.

Nekem pl. van két laptopvinyóm. Az egyit 120GB, a másik 80GB. Van hozzájuk egy SATA-USB adapter, így ha évente 1-2x elő kell venni, könnyen megy dolog.

2020. nov. 21. 13:38
 4/9 P.O.C. ***** válasza:

#3: +1

Na én pontosan ugyan így csinálom. A bizalmas, fontos adataim, ami nem kerülhet második félhez sem, olyan vinyón tárolom, ami nincs folyamatos használatban. Még ha be is döglene mind, ami szinte lehetetlen, akkor is az adatmentő cégek könnyedén le tudnák menteni, mert a merevlemez örök élet +1 évig tárolja az adatokat. A hardveraprón gombokért lehet venni 80 -120 GB -os vinyókat makulátlan állapotban. Sokkal jobb GB/ár arányban jön ki bármelyik más adathordozónál.

2020. nov. 21. 13:53
 5/9 anonim ***** válasza:

Egyik se igazán. HDD.

Meg ennyi adatot felhőszolgáltatók is jól kezelnek. Nem tudom most mi a legjobb... mega volt 50 GB, de legutóbb már csak 15-öt adott. Google keresés. Nagyon bizalmas adatot azért nem raknék ide, de képek bátran mehetnek akár több helyre is.

2020. nov. 21. 14:16
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A HDD jó és viszonylag olcsó, de sérülékeny. Vigyázni kell rá.

Az ingyenes felhőtárhelyekkel meg az a baj, hogy bármikor változtathatnak a feltételeken. Illetve akár meg is szűnhet egy-egy ilyen cég (nem a Google vagy MS-ra gondolok).

2020. nov. 21. 16:17
 7/9 P.O.C. ***** válasza:
Ugyan ez igaz DVD -re is. Nem karcolódat, nem szabad kitenni túl alacsony vagy magas hőmérsékletnek, magas páratartalomnak, mert korrodálhat. Ha pen drive -ot zárlatos USB portba dugod adios muchachos. Ezért mondtam, hogy jó megoldás nincs, csak ha több helyre is mentesz.
2020. nov. 21. 17:56
 8/9 anonim ***** válasza:
Google megszünteti a korlátlan tárhelyet, ki tudja mikor teszi ezt YouTube-bal, Microsoft is csinált már csökkentette 15 GB-ról.
2020. nov. 22. 12:10
 9/9 A kérdező kommentje:

#8 igen. ezért nem bíznék nagy mennyiségű adatot ingyenes tárhelyre. Fizetni meg nem annyira éri meg (ebben az esetben).

Úgy döntöttem jó lesz nekem a pendrive, meg van egy külső HDD-m amit tudok még használni.

2020. nov. 23. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!