Milyen monitort vegyek?
Szerintem VA panel volna a megfelelő, ahogy olvasom az igényeid. VA panel a TN, és IPS közötti "keresztmetszet", kevesebb backlight bleed, jobb válaszidő, mint az IPS, és tűrhető betekintési szög/színek. Ennek ellenére én az IPS-t preferálom a szép színvisszaadás, és a jó betekintési szögek miatt. Mai modern IPS panelek már nem igen szenvednek masszív backlight bleeding-el, a válaszidő meg gimmick ilyen szempontból, mert amit leírnak papíron az szürke-szürke szín közötti árnyalat változás időtartama, ha már más szín+árnyalat, akkor az adott érték többszöröse(akár 10+) is lehet.
Én AOC 27G2U (FHD 144Hz) monitort használok, 1 éves jó minőségű IPS panellal rendelkezik, és ugyanezt venném 2 hónap használat után is.
Ennek a "nagy testvére" a Q27G2U, ami 1440p 144Hz, de VA panel, érdemes teszteket, véleményeket, összehasonlítókat olvasni/nézni róla.
akkor a ZOWIE XL2546 kivan zárva nem tűnik jó opciónak
ASUS VG27AQ monitor 27 miért nem jó fps játékra?
és amúgy ez?
az baj nem értek hozzá haverom mondta hogy ezeket a feltételeket adjam meg ami ki van írva a kérdésben
VG27AQ-val nincs semmi gond, bő 1 éves, kiforrott modell, amiről található bőven teszt, vélemény, és általában jókat olvasni róla, tehát jó lehet.
VG27WQ1B elég friss modell, teszt sem igazán található róla, vélemény kevés van, és megosztó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!